Televizier begint aan kwalificatierondes Televizier-Ring 2016

Televizier begint aan kwalificatierondes Televizier-Ring 2016

Geschreven door Daniël Schalk

Televizier heeft vandaag de stembussen geopend voor de eerste kwalificatieronde voor de Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2016. Het Nederlandse publiek kan weer stemmen op zijn favoriete programma van het afgelopen tv-kwartaal. Dit jaar komen er wederom vier kwalificatierondes.

Van dinsdag 17 november tot woensdagochtend 2 december kan de kijker op de website van Televizier stemmen op zijn favoriete programma of serie, waarvan in de periode van 1 augustus t/m 31 oktober 2015 ten minste drie nieuwe afleveringen op landelijke tv-zenders te zien zijn geweest.

De 5 titels met de meeste stemmen worden automatisch geplaatst op de selectielijst voor de Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2016. Na vier kwalificatierondes heeft de Nederlandse kijker zo 20 titels gekwalificeerd. Televizier zal dit jaar zelf slechts 5 wildcards weggeven. In totaal komen er 25 titel op de selectielijst.

Eind augustus 2016 start de tweede fase van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2016. De drie programma’s of series met de meeste stemmen worden vervolgens genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring 2016. Het Gouden Televizier-Ring Gala is de derde fase, waarbij de winnaar wordt gekozen.