'Kopspijkers' scoort ruim 1,4 miljoen kijkers

'Kopspijkers' scoort ruim 1,4 miljoen kijkers

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Zaterdagavond was voor heel even het oude vertrouwde ''Kopspijkers'' gevoel terug. Dit populaire programma van de VARA werd gepresenteerd door Jack Spijkerman. Het oud VARA gezicht mocht naast Paul de Leeuw in De kwis plaats nemen. Veel oude typetjes uit Kopspijkers waren ook te zien in De kwis. Dit zorgde voor de nodige hilariteit.

Deze speciale aflevering van De kwis werd bekeken door 1.494.000 mensen. Dat zijn er een stuk meer dan een week eerder. De VARA besloot vorige week om De kwis toch uit te zenden. Dit deed NPO 1 direct na een speciale aflevering Pauw. Dit had alles te maken met de aanslagen in Parijs. 

Vorige week werd De kwis door 844.000 mensen bekeken. Dat is ver onder het gemiddelde van één miljoen. De speciale Kopspijkers aflevering weet met haar 1.494.000 kijkers te winnen van Playback je gek. Met de huidige kijkcijfers staat De kwis op de vierde plek in de kijkcijfer top 25. Het marktaandeel voor de VARA komt, mede dankzij Kopspijkers, uit op 22,7 %.

Direct na De kwis bleven er 1.421.000 mensen zitten om naar 10 jaar: Ik Vertrek te kijken. Vorige week werd dit realityprogramma niet uitgezonden. Ook dit had te maken met de extra nieuwsuitzending van het NOS Journaal. Twee weken eerder keken er 1.436.000 mensen naar hetzelfde programma. Met de huidige kijkcijfers staat 10 jaar: Ik Vertrek op de vijfde plek in de kijkcijfer top 25. Het marktaandeel voor de AVROTROS komt uit op 21,4 %.

Frans Bauer sloot de zaterdagavond af met zijn Vive la Frans. Dit amusementsprogramma werd bekeken door 859.000 mensen. Dat is wel een lage score voor Frans. Vorige week verviel ook de aflevering van Frans. Maar twee weken geleden wist Frans nog net een miljoenenpubliek te bereiken. In totaal keken er twee weken geleden 1.129.000 mensen naar het programma van Frans. Met de huidige kijkcijfers staat Frans op plek 12 en dus niet in de top tien, in de kijkcijfer top 25.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert.

Bekijk De kwis terug via TVBlik.