Gebouwen Vlaamse tv-zender VTM ontruimd

Gebouwen Vlaamse tv-zender VTM ontruimd

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De gebouwen van de Vlaamse tv-zender VTM in de Medialaan in Vilvoorde zijn zondagmiddag uit voorzorg ontruimd. In de omgeving van de gebouwen van de televisiezender, in de buurt van de kerk in de Vlaams-Brabantse gemeente Vilvoorde, is zondag een verdacht voertuig opgemerkt.

De wagen wordt momenteel doorzocht door ontmijningsdienst DOVO. De lokale politie Vilvoorde-Machelen is momenteel op zoek naar de eigenaar van het verdachte voertuig met een Franse nummerplaat. Alle gebouwen van MEDIALAAN, waar VTM onderdeel van is, zijn ontruimd.

Naast de gebouwen van VTM, is ook het gebouw van Q-Music ontruimd. MEDIALAAN is via de nieuwslijn 4040 gewaarschuwd voor een mogelijke bedreiging bij MEDIALAAN zelf. De politie is momenteel ter plaatse en zal met explosievenhonden het gebouw van VTM doorzoeken.

“Aanleiding voor deze maatregelen is het feit dat een buurtbewoner de lokale politie verwittigd heeft van het feit dat het voertuig al twee dagen geparkeerd staat op die plaats en dat hij dat verdacht vond”, laat politiewoordvoerder Eric Basseleer aan website Nieuwsblad.be weten.