Gebouwen Vlaamse tv-zender VTM weer vrijgegeven

Gebouwen Vlaamse tv-zender VTM weer vrijgegeven

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De gebouwen van de Vlaamse tv-zender VTM in de Medialaan in Vilvoorde zijn weer vrijgegeven. De gebouwen van MEDIALAAN, waar onder meer televisiezender VTM en de Belgische radiozender Q-Music onder vallen, werden zondagmiddag na een bedreiging uit voorzorg ontruimd.

Kort na 15:30 uur werden de gebouwen ontruimd nadat MEDIALAAN via de nieuwslijn 4040 is gewaarschuwd voor een mogelijke bedreiging bij MEDIALAAN zelf. De politie heeft met honden het gebouw doorzocht. Anderhalf uur later werd het gebouw weer vrijgegeven.

“Aanleiding voor deze maatregelen is het feit dat een buurtbewoner de lokale politie verwittigd heeft van het feit dat het voertuig al twee dagen geparkeerd staat op die plaats en dat hij dat verdacht vond”, liet politiewoordvoerder Eric Basseleer aan de website Nieuwsblad.be weten.

Het hele personeel is geëvacueerd naar het vlak bijgelegen Eurovolleycenter. Iets na 17:00 uur meldde woordvoerster Sara Vercauteren dat er niets was gevonden door ontmijningsdienst DOVO en de explosievenhonden die het gebouw hebben doorzocht. Het personeel kan weer aan het werk.