AVROTROS reageert op teleurgestelde Arjen Lubach

AVROTROS reageert op teleurgestelde Arjen Lubach

Geschreven door Daniël Schalk

De AVROTROS heeft vrijdag gereageerd op het bericht van Arjen Lubach, de presentator van het satirische VPRO-programma Zondag met Lubach. Lubach presenteerde in 2013 en 2014 de talkshow MolTalk. In 2015 had hij geen tijd, maar voor het seizoen in 2016 zou hij weer benaderd worden.

Lubach had contact met Wie is de Mol?-eindredacteur Clemens van der Grinten. “Clemens sloot ons telefoongesprek af met de woorden: “Dan hebben we volgend jaar wel weer contact over het nieuwe seizoen. Dat contact is er nooit geweest”, vertelde de presentator op zijn website.

Hij is erg teleurgesteld in de AVROTROS omdat hij niet is benaderd voor de presentatie, maar onlangs wel een uitnodiging kreeg om als gast langs te komen. “Het is natuurlijk ongepast om jou met een standaard mail uit te nodigen voor MolTalk”, reageert de fusieomroep nu op Facebook.

“Per slot van rekening heb jij mede aan de wieg gestaan van MolTalk”, vervolgen zij. Lubach zei in zijn bericht op zijn website dat hij graag langskomt in MolTalk, als ‘de AVROTROS vijfduizend euro overmaakt naar KIKA’. Ook wou hij een bos bloemen uit handen van Clemens van der Grinten.

“Die 5000 euro voor KiKa.... Consider it done!”, zegt de AVROTROS nu. Op het bericht van de AVROTROS reageert Lubach: “Fijn! Bedankt!” Een woordvoerder van de AVROTROS heeft aan RTL Boulevard laten weten dat zij bewust via Facebook reageren, omdat Arjen ook zijn verhaal via Facebook heeft gedaan.