Caroline Tensen van KRO-NCRV naar AVROTROS

Caroline Tensen van KRO-NCRV naar AVROTROS

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Caroline Tensen verlaat KRO-NCRV en maakt de overstap naar AVROTROS. Tensen presenteert sinds 2000 het programma Postcode Loterij: Eén Tegen Honderd, het oorspronkelijke TROS-programma dat later naar de NCRV verhuisde. Het programma verhuist nu terug naar AVROTROS.

Postcode Loterij: Eén Tegen Honderd begon in 2000 bij de TROS, maar verhuisde in 2005 naar de nieuwe tv-zender Talpa. Na één jaar verhuisde het programma naar Tien waarna het naar één jaar weer verhuisde naar RTL4. In 2009 kwam het programma bij de NCRV, later KRO-NCRV, terecht.

AVROTROS neemt het programma nu weer over en Caroline Tensen verhuist opnieuw mee. Ook gaat Tensen voor AVROTROS het programma De Stoutste Jongen van de Klas presenteren, een variant op het programma Het Mooiste Meisje van de Klas dat wordt gepresenteerd door Jaap Jongbloed.

Caroline Tensen is blij met haar overstap van KRO-NCRV naar haar oude werkgever AVROTROS. “Het voelt letterlijk een beetje als thuiskomen. Ik kijk terug op mooie jaren, maar ben echt ontzettend blij dat ik meerdere programma’s mag gaan presenteren voor AVROTROS”, aldus de presentatrice.

AVROTROS-mediadirecteur Remco van Leen denkt daar hetzelfde over als zijn nieuwe aanwinst Caroline. “Met Caroline halen we een vakvrouw binnen. Zij past binnen onze cultuur en binnen de ambities die wij hebben; een breed publiek bereiken met kwalitatief hoogstaande programma’s.”

“Eén tegen 100 is een mooi voorbeeld hoe educatie en amusement samen kunnen gaan”, vervolgt Van Leen. Tensen zal ook nog andere programma’s gaan maken. “Naast deze twee titels presenteert Caroline de komende jaren ook nog te ontwikkelen programma’s”, aldus de mediadirecteur.

Bekijk Postcode Loterij: Eén Tegen Honderd op TVblik.nl/een-tegen-100