Dione en Herman presenteren nieuw Tourprogramma

Dione en Herman presenteren nieuw Tourprogramma

Geschreven door Daniël Schalk

Dione de Graaff en Herman van der Zandt gaan samen het late avondprogramma van de NOS tijdens de Tour de France presenteren. Het is nog niet bekend hoe het programma gaat heten, maar het nieuwe late avondprogramma zal in ieder geval iedere avond live uit Frankrijk komen.

Het programma zal tijdens de Tour de France 2016 dagelijks uitgezonden worden om 22:15 uur op NPO 1. Ook het NOS Tourjournaal keert in 2016, na een jaar afwezigheid, terug. Het programma brengt dagelijks om 19:30 uur op NPO 1 een uitgebreide samenvatting van de etappe.

“Afgelopen zomer hebben we Studio Tour gemaakt. Een fris en nieuw programma, iedere avond om 19.00 uur. Bovenop de koers en met het zweet nog op het voorhoofd. Dat programma deed het goed. Studio Tour had mooie kijkcijfers, kende veel leuke, nieuwe elementen, maar we misten soms wat sfeer, het echte Frankrijk-gevoel”, aldus NOS Sport-hoofdredacteur Maarten Nooter.

De NOS wil weer een programma zoals De Avondetappe. “Dat willen we terug. Dus zullen we ook volgend jaar weer bovenop op de koers zitten, maar we gaan een flinke dosis couleur locale toevoegen. En ja, daarvoor moet je toch echt in Frankrijk zijn. Of het programma weer Studio Tour of de Avondetappe of misschien nog wel heel anders gaat heten, weten we nog niet”, vervolgt Nooter.

Volgens de hoofdredacteur van NOS Sport is de naam van het nieuwe Tourprogramma een taak van presentatoren Dione de Graaff en Herman van der Zandt en de redactie. “Dat is een van de zaken waar Dione en Herman en onze Tour-redactie nu over gaan nadenken”, aldus Nooter.

“Ik kijk er nu al naar uit om weer naar Frankrijk te gaan. Ik heb dit jaar al mogen ervaren hoe het is om drie weken lang met je neus bovenop de koers te zitten en samen met het Tour-team dat gevoel vervolgens over te brengen op de kijker. Dat is het mooiste wat er is!”, laat Dione weten.

Ook Herman staat te popelen om volgend jaar naar Frankrijk te gaan. “Wat mij betreft is het nu al juli. Ik kan niet wachten om samen met Dione en de rest van de equipe de Tour in te duiken. Een heerlijk wielerprogramma op de late avond, met een zomers gevoel, fietsen én Frankrijk”, zegt hij.

De Tour de France van 2015 was de meest bekeken Tour van de afgelopen twintig jaar. De live uitzendingen trokken in Nederland gemiddeld 1,1 miljoen kijkers. In de vooravond keken er dit jaar gemiddeld 860.000 mensen naar het Tourprogramma Studio Tour van de NOS op NPO 1.