Cabaret en films op nieuwjaarsdag

Cabaret en films op nieuwjaarsdag

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het is dan eindelijk zover: 2016 is een feit. Oudejaarsavond is voorbij en nu zetten de televisiezenders alles in om opnieuw de strijd om de kijker aan te gaan. Net als op oudejaarsavond hebben de commerciële zenders en de publieke zenders een hoop om weer uit te kiezen.

RTL 4 zendt traditie getrouw een bijzondere film uit. Direct na Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST) zendt RTL 4 de film De prinses op de erwt: een modern sprookje uit. Verschillende Bekende Nederlands (BN-ers) maken hun opwachting in deze film. Alles draait om een oud sprookje in een nieuw jasje. RTL 4 zet de trend hiermee voort, net als andere jaren. 

Voor iedereen die liever cabaret wil zien kan terecht bij NPO 1. Na het NOS Journaal van 20.00 uur is Jochem Myjer te zien. In zijn theatervoorstelling Even Geduld AUB! zal genoeg te lachen zijn. Jochem zet NPO 1 compleet om zijn kop. De theatervoorstelling is ruim twee en een half uur te zien bij NPO 1.

Na de theatervoorstelling van Jochem zendt de EO de natuurfilm One life uit. Deze natuurfilm laat de mooiste en meest bijzondere beelden zien aan de kijker. Vanaf 22.05 uur kan de kijker hiervan gaan genieten. Deze natuurfilm zal te zien zijn tot zeker 23.30 uur.

NPO 2 scoort iedere avond veel kijkers met de quiz De Slimste Mens. Op de eerste dag van 2016 is deze quiz vervroegd. De Slimste Mens zal al vanaf 20.15 uur te zien zijn. Dit heeft alles te maken met het Nieuwjaarsconcert. De VARA zal dit concert gaan uitzenden en is voor de kijker vanaf 21.00 uur te volgen.

Paul de Leeuw kan het niet laten en komt met een speciale nieuwjaarseditie van Ranking The Stars. NPO 3 zet om 22.15 uur Ranking The Stars in om ook voor humor te zorgen. Deze speciale aflevering is te zien tot 23.05 uur. Daarna neemt Graham Norton het stokje over met zijn nieuwjaarsshow.

SBS6 heeft een primeur in handen. Op de eerste avond van 2016 zet SBS6 in op de film The Lone Ranger. Deze Disneyfilm met Johnny Dep en Armie Hammer in de hoofdrol komt uit 2013. Deze film heeft veel negatieve kritieken gekregen. Toch is deze film zeker de moeite waard om te kijken. Het is een film met spanning, romantiek en natuurlijk heel veel humor.

Genoeg keuze voor de kijker. Om alles nog even duidelijk te maken staat hieronder alles nog eens op een rijtje:

RTL 4:

20.30 uur: De prinses op de erwt: een modern sprookje

NPO 1:

20.20 uur: Jochem Myjer: Even Geduld AUB!
22.05 uur: One life

NPO 2:

20.15 uur: De Slimste Mens
21.00 uur: Nieuwjaarsconcert

NPO 3:

22.15 uur: Ranking The Stars
23.05 uur: The Graham Norton Show

SBS6:

20.30 uur: The Lone Ranger

Bekijk Ranking The Stars op TVblik.nl/ranking-the-stars