5 films om Blue Monday lachend mee door te komen
Bron: Pixabay

5 films om Blue Monday lachend mee door te komen

Geschreven door Vincent Popken Laatste update:

Het is vandaag Blue Monday: volgens onderzoekers de meest deprimerende dag van het jaar. Om je dag een beetje vrolijker te maken geeft Showbizznetwork.nl jou 5 filmtips!

Borat Subsequent Moviefilm

Borat keert weer terug naar Amerika. Na het grote succes van de eerste film die al in 2006 verscheen, bezoekt het bekende typetje van Sacha Baron Cohen opnieuw het land en krijgt te maken met de presidentsverkiezing en de coronacrisis. Deze komische film zit vol met (hele) fout humor. Als je daar echt van houdt is dit een aanrader. Je kunt hem streamen op Amazon Prime.

De beentjes van Sint-Hildegard

De beentjes van Sint-Hildegard is een film met cabaretier Herman Finkers in de hoofdrol. De film is gebaseerd op het scenario van de Tsjechische film Teorie tygra uit 2016 en gaat over Jan die al 35 jaar getrouwd is met Gedda. Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. De film kwam vorig jaar uit en ondanks corona is dit de best bezochte bioscoopfilm van 2020. Je kunt hem nu voor €4,99 zien op Pathé Thuis.

Roald Dahl's The Witches

Deze film is gebaseerd op het boek The Witches van Roald Dahl. In de film gaat een weesjongen samen met zijn oma naar een hotel en maakt kennis met echte heksen die gemene plannen hebben. Nadat de film uitkwam was er wel wat kritiek: mensen met een handicap voelde zich beledigd, want de opperheks heeft drie langere vingers aan elke hand en geen tenen. De film is nu te koop op Pathé Thuis voor €15,99.

Bad Boys for Life (Bad Boys 3)

Dit is het langverwachte vervolg van Bad Boys 2, de komische actiefilm die in 2003 uitkwam. De hoofdrollen worden weer gespeeld door Will Smith en Martin Lawrence. In de film gaat het eliteteam van de politie van Miami samen met agenten Mike en Marcus de strijd aan met een huurmoordenaar. Bad Boys 3 is nu te zien op Netflix of via Pathé Thuis. 

Jochem Myjer: Adem in, adem uit (2020)

Weliswaar geen film, maar de theatershow van Jochem Myjer is een goed middel tegen de meest deprimerende dag van het jaar. De cabaretier neemt je mee in een gloednieuwe, kalmerende meditatieoefening. Kijk zijn show nu op Netflix of Videoland.