Platina Film voor Bon Bini Holland

Platina Film voor Bon Bini Holland

Geschreven door Daniël Schalk

Bon Bini Holland, de film van Jandino Asporaat, heeft de Platina Film status bereikt. Sinds de release hebben al ruim 400.000 mensen de film gezien in de bioscoop. Regisseur Jelle de Jonge, actrice Liliana de Vries en producent Maarten Swart werden maandag verrast met de Platina Film.

Bon Bini Holland staat al een tijdje stevig verankerd op de tweede plaats in de lijst met best bezochte bioscoopfilms van het moment. In Bon Bini Holland speelt Jandino Asporaat de rol van Robertico Florentina, een charmante oplichter uit Curaçao die zijn geld verdiend met Bon Bini Bungalows.

Bon Bini Bungalows is een zogenaamd bureau dat toeristen onderbrengt in vakantiehuizen zonder dat de eigenaar hier iets van af weet. Als Robertico per ongeluk een gevaarlijke crimineel belazert, vlucht hij naar Nederland, waar hij de mooie Noëlle Maduro (Liliana de Vries) ontmoet.

Noëlle blijkt de dochter te zijn van de rijke zakenman Ken Maduro (Dennis Rudge). Robertico bedenkt een plan om Ken te overtuigen om te investeren in Bon Bini Bungalows, zodat hij in één klap uit de problemen is. Zijn plan lijkt te slagen, maar wordt overhoopgegooid door zijn familie en vrienden.

Door zijn tante Judeska, zijn collega’s van FC Kip en buurvrouw Gerrie wordt zijn plan overhoopgegooid. Zijn plan lijkt helemaal uit de hand te lopen als Robertico ook nog eens verliefd wordt op Noëlla. Bon Bini Holland is de eerste film die dit jaar de Platina Film status bereikt.