''Tuintje in mijn Hart'' bereikt Gouden Film status!

''Tuintje in mijn Hart'' bereikt Gouden Film status!

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Meer dan 100.000 bezoekers zagen de tropische feelgoodfilm, genaamd ''Tuintje in mijn Hart'', in de bioscoop. Hiermee heeft de film de Gouden Film status bereikt. Om te vieren dat de film de Gouden Film status heeft bereikt verraste hoofdrolspeler Edwin Jonker gistermiddag acteur Leo alkemade met de award. Het Nederlands Filmfonds en het Nederlands Film Festival reiken in samenwerking met L'or Espresso, hoofdsponsor van het Nederlands Film Festival, de Gouden Film uit. ''Tuintje in mijn Hart'' is de vijfde film die dit jaar de Gouden Film status heeft bereikt.

Het Nederlands Filmfonds en het Nederlands Film Festival kennen de Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film toe wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. Aan de Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers trekken wordt de Kristallen Film uitgereikt. De Gouden Pen wordt bij de Gouden Film ook uitgereikt aan de scenarioschrijver van de film, wat in dit geval Lars Boom is.

''Tuintje in mijn Hart'' is een romantische komedie van de makers van ''Toscaanse Bruiloft'' en ''Verliefd op Ibiza''. De film gaat over broers Axel en Virgil, gespeeld door Leo Alkemade en Edwin Jonker respectievelijk. Toen Axel Suriname en zijn familie inruilde voor Nederland, heeft hij geen contact meer gehad met zijn broer Virgil. Als hun moeder, gespeeld door Beppie Melissen, de familie bij elkaar roept in haar pension, is er een gespannen sfeer. Dit wordt er niet beter op wanneer Axel en Virgil ruzie krijgen en Axels dochter Wonnie, gespeeld door Pip Pellens, zwanger blijkt te zijn. Axel gaat weg. Zijn vrouw, gespeeld door Fockeline Ouwerkerk, gaat samen met Virgil naar hem op zoek.

De film is geregisseerd door regisseur Marc Waltman en het scenario is geschreven door Lars Boom. De cast bestaat uit Edwin Jonker, Leo Alkemade, Fockeline Ouwerkerk, Pip Pellens, Juvat Westendorp en Beppie Melissen. De film is geproduceerd door Farmhouse Film en Tulp Fiction. De film is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds en de Netherlands Film Production Incentive. De film wordt gedistribueerd door Dutch Filmworks en is momenteel te zien in 106 Nederlandse bioscopen. Voor meer informatie over de film kunt u kijken op www.tuintjeinmijnhartdefilm.nl