Muzieklegende David Bowie overleden

Muzieklegende David Bowie overleden

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

David Bowie is afgelopen zondag op 69-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker, dat bevestigt zijn woordvoerder. De dood van de Britse zanger en acteur komt erg onverwachts. Afgelopen vrijdag vierde Bowie zijn 69ste verjaardag met een nieuw album, genaamd Blackstar.

“David Bowie is in rust overleden omgeven door zijn familie na een moedige strijd tegen kanker, die 18 maanden duurde. Hoewel velen van jullie dit verdriet zullen delen, vragen we je de privacy van de familie te respecteren gedurende deze periode van rouw”, staat er op de website van de zanger.

Duncan Jones, de zoon van de overleden zanger, deelt het trieste nieuws via Twitter. “Het is heel erg spijtig om te zeggen dat het nieuws waar is”, zegt hij. Duncan laat via Twitter weten dat hij door het overlijden van zijn vader, een tijd offline zal zijn en tijdelijk niet op Social Media te vinden is.

Vorige maand ging in New York zijn muziektheatervoorstelling Lazarus in première, geregisseerd door de Belg Ivo van Hove. Bowie, die eigenlijk David Robert Jones heet, werd geboren op 8 januari 1947 geboren in Londen. Zijn eerste hit was het nummer Space Odity over een astronaut.

Bekijk en luister hieronder het nummer Space Odity van David Bowie: