Non-stop David Bowie-hits op DAB+ zender Radio 10 Gold

Non-stop David Bowie-hits op DAB+ zender Radio 10 Gold

Geschreven door Daniël Schalk

Radio 10 eert morgen, dinsdag 12 januari, de zondag overleden zanger David Bowie, door vanaf 10:00 uur non-stop hits van Bowie te draaien op haar DAB+ zender Radio 10 Gold. De Britse zanger en acteur is afgelopen zondag op 69-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker.

“Toen het nieuws vanmorgen bekend werd dat David Bowie op 69 jarige leeftijd is overleden aan kanker, vonden we dat we als radiostation van De Grootste Hits Aller Tijden iets moesten doen”, vertelt programmadirecteur Roland Snoeijer van radiozender Radio 10 maandagochtend.

Radio 10 heeft besloten om alle hits van Bowie op Radio 10 Gold te draaien. “Daarom hebben we besloten dat ons DAB+ radiostation Radio 10 Gold, dat normaal uitsluitend hits uit de jaren 60 en 70 draait en alleen te ontvangen is op DAB+, alleen de grootste hits van David Bowie zal draaien.”

De programmadirecteur van radiozender Radio 10 vervolgt: “Door hits als 'Space Oddity', 'China Girl', 'Fame' en 'Let's Dance' is Bowie wereldwijd een muzieklegende. Vanaf 10.00 uur start het eerbetoon aan David Bowie op het DAB+ station van Radio 10 met 24 uur non-stop muziek van Bowie.”

Radio 10-DJ Tim Klijn eerde Bowie maandagochtend om 09:00 uur al op Radio 10 in een 'Tribute to David Bowie'. Luisteraars van de radiozender vertelden over hun favoriete nummers van Bowie, die eigenlijk David Robert Jones heet. Deze nummers waren aansluitend te horen op Radio 10.