Pathé vertoont films van David Bowie

Pathé vertoont films van David Bowie

Geschreven door Daniël Schalk

David Bowie is volgende week nog een keer te zien in de biosscoop. Pathé vertoont volgende week in tiental zalen de fantasyfilm Labyrinth, waarin Bowie de tegenspeler van hoofdrolspeelster Jennifer Connelly is, en de documentaire David Bowie Is, over de tentoonstelling over David Bowie.

Zondag 10 januari overleed Bowie op 69-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker, dat bevestigde zijn woordvoeder 11 januari. De dood van de Britse zanger en acteur kwam erg onverwachts. Vrijdag 8 januari vierde Bowie zijn 69ste verjaardag met een nieuw album, genaamd Blackstar.

Labyrinth is een Amerikaanse film uit 1986. Het thema van de film is hetzelfde als van The Wizard of Oz. Een tienermeisje trekt door een toverwereld met het doel herenigd te worden met haar familie. Onderweg beleeft ze niet alleen tal van avonturen. Bowie speelt in de film de rol van de Goblin King.

De documentaire David Bowie Is, gemaakt door Hamish Hamilton, is gefilmd tijdens de slotavond van de gelijknamige tentoonstelling in het Londense Victoria & Albert Museum. De veelbesproken tentoonstelling over David Bowie is tot en met 13 maart 2016 te zien in het Groninger Museum.

De film Labyrinth en de documentaire David Bowie Is worden ook in andere filmhuizen vertoond. Zo is de fantasyfilm Labyrinth ook te zien in EYE, het filmmuseum in Amsterdam. Pathé zal de film en documentaire onder andere vertonen in Pathé Tuschinski, Pathé De Kuip en Pathé Buitenhof.