NOS op 3 begint Tech Podcast

NOS op 3 begint Tech Podcast

Geschreven door Daniël Schalk

NOS op 3 is donderdag begonnen met een podcast over tech, onder leiding van Rachid Finge. Iedere donderdag komt er een podcast online op de website en App van de NOS. Een podcast is een audio-uitzending waarbij de luisteraar zelf kan bepalen wanneer hij of zij het beluisterd.

“De podcast is helemaal terug van weggeweest. Audio terugluisteren wanneer jou dat uitkomt, onderweg bijvoorbeeld of tijdens het hardlopen. In Amerika doen miljoenen mensen dat, en vanaf vandaag beginnen wij bij NOS op 3 daar ook mee”, laat de NOS-redactie donderdag weten.

Podcasts zijn nog vooral een Amerikaans fenomeen, maar NOS op 3 gaat het nu ook proberen. “We kunnen wel aan de zijlijn toekijken hoe podcasts weer in beeld komen. Maar dat is niets voor NOS op 3. We kunnen het beter zelf proberen. Een experiment dus”, laat Rachid Finge donderdag weten.

De podcast gaat over technologie en social media, maar is niet alleen maar voor 'techies'. “Het is niet bedoeld voor de absolute übernerd. Het is juist voor iedereen met een smartphone die wel eens sociale media gebruikt. Laagdrempelig, gezellig, en hopelijk steek je er iets van op”, zegt Finge.

In de eerste NOS op 3 Tech Podcast, van donderdag 28 januari 2016, gaat het over onder meer de smartwatch. “2015 zou het jaar van de smartwatch worden, maar niemand wil er echt een, behalve 3FM-dj Michiel Veenstra. Waarom?”, vraagt NOS op 3 zich af in een aankondig van de podcast.

De redactie van het onderdeel van de NOS dat zich richt op een publiek van 18 tot 50 jaar vervolgt: “Anouk Tijssen van het NOS Social Media Team praat ons bij over gezelschap voor de vind-ik-leuk-knop en NOS-Techredacteur Tim van Steenbergen kijkt niets anders meer dan Mr. Robot.”