Lex Uiting krijgt eigen radioprogramma op 3FM

Lex Uiting krijgt eigen radioprogramma op 3FM

Geschreven door Daniël Schalk

Lex Uiting krijgt een eigen radioprogramma op NPO 3FM. Het zaterdagnacht-radioprogramma LEX is de nieuwe stamkroeg voor mensen die er geen genoeg van krijgen en nog ‘effe door’ willen. Uiting ontvangt de zaterdagnachtbrakers met open armen in zijn radioprogramma.

“Of je nou je stapavond wil evalueren of die noeste nachtarbeider bent: LEX is open! Met een biertje, ‘n bitterbal en ’n verzoekplaat”, aldus BNN. Lex neemt het tijdslot van Harm den Besten over. Harm blijft op 3FM te horen van maandag tot en met woensdag tussen 3 uur en 6 uur.

Uiting kijkt erg uit naar zijn eerste eigen radioprogramma. “Tot vorige week stond ik zelf nog iedere zaterdagnacht ergens te afterpartyen, daar verandert in principe niks aan. Alleen wordt die after nu wat groter, zet ik de plaatjes op en wordt alles uitgezonden. En dát is natuurlijk te-gek!”, aldus Lex.

Lex is sinds 2012 columnist/reporter in de ochtendshow van Giel Beelen. Uiting haalde vaak de media met zijn rubriek Gaat-ie Mee Of Zegt-ie Nee, waarin verzonnen feiten worden voorgelegd aan BN’ers. De vraag is of de BN’ers ‘meelullen’ of dat zij eerlijk zeggen ‘er niets vanaf te weten’.

Uiting is ook de presentator van Kinderen voor Kinderen. Hij begon zijn carrière bij de radio bij Omroep Venlo en Maasland Radio. In 2005 ging hij aan de slag voor BNN. Lex was voordat hij reporter werd bij Beelen, reporter bij Wouter van der Goes en later bij Coen Swijnenberg en Sander Lantinga.

LEX is vanaf 6 februari, iedere zaterdagnacht, van 03:00 uur tot 06:00 uur te horen op 3FM.