Lex Uiting scoort Best Dutch Act Award voor Serious Request

Lex Uiting scoort Best Dutch Act Award voor Serious Request

Geschreven door Daniël Schalk

[caption id="attachment_27411" align="alignleft" width="300"] Foto: Giel / VARA[/caption]

De Best Dutch Act Award, die maandagavond voor de derde keer werd uitgereikt tijdens MTV EMA in Amsterdam aan Kensington, wordt geveild voor 3FM Serious Request 2015, dat heeft Lex Uiting geregeld voor Giel Beelen. Lex ging maandag naar de MTV EMA om de Award te scoren.

“Jullie hebben hem nu vijf minuten in jullie hand, maar eigenlijk wil ik hem meenemen”, zegt Uiting tegen de band. “Waar wil je hem mee naar toe nemen”, is een vraag die een van de bandleden stelt. “Alles is te koop”, zegt een andere bandlid van het Best Dutch Act Award-winnende Kensington.

“Ik wil hem meenemen naar 3FM voor de 3FM Serious Request veiling”, zegt Lex. Aangezien de Award die Kensington maandag heeft gekregen niet van hun is, sluiten zij met Uiting de deal om de Award die zij nog krijgen om in eigen bezit te houden te veilen voor 3FM Serious Request 2015.

Door het winnen van de Best Dutch Act Award maakt Kensington nu ook kans op een MTV European Music Award in de categorie Best European Act. De uitreiking hiervan vindt eind oktober plaats tijdens de MTV Awards in Milaan. Maar dat de Best Dutch Act Award wordt geveild staat vast.