Nederland – Roemenië live bij SBS6

Nederland – Roemenië live bij SBS6

Geschreven door Pieter Jongsma

Na de 3-0 overwinning in het kwalificatieduel afgelopen vrijdag tegen de Esten, moet het Nederlands elftal dinsdagavond weer aan de bak tegen de Roemenen. Met waarschijnlijk Rafael van der Vaart terug in de basis, zal Nederland proberen voor de veertiende keer op rij een kwalificatieduel te winnen. Hiermee is Nederland nog twee duels verwijderd van recordhouder West-Duitsland, dat ooit 16 keer achtereen wist te winnen. De voortekenen voor de Roemenen zijn somber: in de ArenA verloor het Nederlands elftal nog geen kwalificatieduel. In de studio praat Jan Joost van Gangelen met analisten Ronald de Boer en Ruud Gullit over dit kwalificatieduel voor het WK in Brazilië in 2014. Nederland – Roemenië is dinsdag 26 maart vanaf 19.50 uur te zien bij SBS6.

Door de liesblessure die Wesley Sneijder heeft opgelopen in het duel tegen de Esten, was bondscoach Louis van Gaal genoodzaakt AZ-speler Maher op te roepen. Sneijder heeft de Oranje-selectie inmiddels verlaten om aan zijn herstel te werken in Turkije. Vermoedelijk zal Rafael van der Vaart daarom direct in de basis starten. De maker van het eerste doelpunt tegen Estland komt hiermee steeds dichter bij de top 3-spelers met de meeste interlandwedstrijden voor Oranje.

Hoewel Oranje pas halverwege de kwalificatie voor het WK in Brazilië is, ziet het er gunstig uit nu de Roemenen tegen Hongarije gelijk gespeeld hebben. De eerstvolgende twee wedstrijden tegen Estland en Andorra uit in september kunnen de koppositie van Oranje alleen maar verstevigen. Eerst zal er dinsdag echter wel gewonnen moeten worden van de Roemenen, tegen wie in Boekarest in oktober 2012 een 1-4 overwinning werd behaald. Hans Kraay jr. staat langs de lijn klaar om de internationals voor en na de wedstrijd om een reactie te vragen. Het commentaar is van Leo Oldenburger.

Nederland – Roemenië
Dinsdag 26 maart om 19.50 uur bij SBS6