K-1 World Grans Prix finale in Zagreb live bij RTL 7

K-1 World Grans Prix finale in Zagreb live bij RTL 7

Geschreven door Pieter Jongsma

RTL 7 zendt op vrijdag 15 maart de K-1 World Grand Prix finale uit. Van de acht zwaargewichten die aan dit prestigieuze kickbokstoernooi deelnemen, hebben er drie Nederland als thuisbasis: Badr Hari, Ismael ‘Mr. Pain’ Londt en Hesdy Gerges. De locatie voor het toernooi is de 17.000 plaatsen tellende Arena Zagreb.

 

Voormalig K-1 wereldkampioen (tot 100 kilogram) Badr Hari treft in de eerste ronde van het toernooi de Rus Zabit Samedov. Dit is een revanche partij, in 2009 won Hari op KO in de eerste ronde. Mocht Hari ook deze partij winnen, dan komt hij in de halve finale uit tegen Londt of Gerges, die er in de eerste ronde een Nederlands onderonsje van maken.

Mocht het zo ver komen: Hari en Gerges stonden eerder tegenover elkaar op een gala in Amsterdam. Toen won Gerges door diskwalificatie van Hari in de tweede ronde.

 

Een andere opvallende deelnemer is de legendarische vechtsporter Mirko ‘Cro Cop’. Hij heeft sinds 1996 zichzelf ruimschoots bewezen in het kickboksen én mixed martial arts (MMA). In Kroatië was hij bovendien zowel lid van het parlement als van de elitetroepen van de politie, een antiterrorisme eenheid. In Zagreb heeft hij nu het thuisvoordeel.

De overige vechters die in actie komen in deze K-1 World Grand Prix finale zijn Catalin Morosanu (Roemenië), Pavel Zhuravlev (Oekraïne) en Jarrel Miller (USA).

 

K-1 is de grootste en meest prestigieuze vechtsportorganisatie ter wereld. Sinds de start in 1993 worden er jaarlijks in verschillende landen toernooien georganiseerd, waar vechtsporters uit alle landen aan meedoen. Nederland speelt daarbij een hoofdrol: in 15 van de 18 jaargangen werd een Nederlander tot wereldkampioen gekroond.

 

Het liveverslag bij RTL 7 wordt vanuit de studio gepresenteerd door Marcel Maijer. Het commentaar bij de wedstrijden komt van Koert Westerman en Edwin van Os.

 

Uitzending RTL 7: vrijdag 15 maart tussen 22.00 en 00.00 uur.