SBS6 volgt bouw WILDLANDS in realityserie

SBS6 volgt bouw WILDLANDS in realityserie

Geschreven door Daniël Schalk

SBS6 volgt in de achtdelige realityserie Dierenpark Emmen: De Grote Expeditie de bouw van het nieuwe avonturenpark WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. Na tachtig jaar sluit Dierenpark Emmen de deuren om plaats te maken voor een nieuw dierenpark vol belevenissen.

De realityserie begint bij de eerste schets in 2013 en eindigt met de opening van WILDLANDS Adventure Zoo Emmen in maart 2016. Maar liefst 22 hectare Nederlands landschap moet worden omgetoverd tot een nieuwe wereld waar dieren en thematisering hand-in-hand gaan.

Duizenden exotische planten staan op het punt om geïmporteerd te worden uit Latijns-Amerika voor de grootste overdekte jungle van de wereld. Attracties worden aangekocht en tegelijkertijd worden 7.000 dieren klaargestoomd voor de allergrootste verhuizing van Nederland.

“Dat de bouw van het meest spectaculaire avonturenpark in Europa een aanzienlijke klus is, bewijst deze serie. Van de verhuizing van de dieren die tot in de puntjes geregeld is tot de bepaling van de indeling van het nieuwe park, de daadwerkelijke bouw en de race tegen de klok”, zegt SBS6.

Dierenpark Emmen: De Grote Expeditie is vanaf 11 februari om 23:30 uur te zien op SBS6.