OM eist 5 maanden cel tegen Ben Saunders

OM eist 5 maanden cel tegen Ben Saunders

Geschreven door Daniël Schalk

Het Openbaar Ministerie heeft 5 maanden cel geëist tegen Ben Saunders, de winnaar van het allereerste seizoen van The Voice of Holland. De 32-jarige zanger moest donderdag voorkomen in de rechtbank op verdenking van het mishandelen van een verkeersregelaar op 5 mei 2015.

Ook zijn broertje Jamie (29), vooral bekend van de real life soap Ik Ben Saunders uit begin 2011, stond donderdag terecht. Tegen hem wordt een voorwaardelijke celstraf van 5 maanden geëist. Bij deze voorwaardelijke celstraf komen nog zes maanden van een vorige veroordeling bij.

Bryan Saunders, de vader van Ben en Jamie, kreeg donderdagmiddag een celstraf van 90 dagen of een taakstraf van 180 uur. Op 5 mei 2015 kreeg de familie Saunders het aan de stok met een verkeersregelaar. Ben zou de verkeersregelaar hebben neergeslagen nadat hij Bryan tegenhield.

Het slachtoffer liep door de klap een hersenschudding, een gebroken kaak en gescheurde kin op. Hij zou zo hard geslagen zijn dat hij geruime tijd bewusteloos was. Dean Saunders, die in 2011 de talentenjacht Popstars won, werd in 2015 veroordeeld tot 8 maanden cel voor het mishandelen van zijn ex.