Taakstraf voor Voice of Holland-winnaar Ben Saunders

Taakstraf voor Voice of Holland-winnaar Ben Saunders

Geschreven door Daniël Schalk

Ben Saunders, de winnaar van het allereerste seizoen van The Voice of Holland, is veroordeeld tot 180 uur taakstraf voor het mishandelen van een verkeersregelaar op 5 mei 2015. Ook moet de zanger een schadevergoeding van ruim 2000 euro aan de verkeersregelaar betalen.

Het Openbaar Ministerie eiste 5 maanden cel tegen Saunders. De rechter heeft in de veroordeling mee laten wegen dat de zanger spijt heeft betuigd. Op 5 mei 2015 kreeg de familie Saunders het aan de stok met een verkeersregelaar. Ben zou de verkeersregelaar toen hebben neergeslagen.

De mishandeling gebeurde in Hoorn, nadat de vader van Ben ruzie had met een verkeersregelaar. Toen Ben vanuit zijn tattooshop zag dat zijn vader ruzie had, liep hij naar buiten en sloeg de man tegen de grond. De verkeersregelaar stond bij een weg die was afgezet vanwege het Bevrijdingsfestival.

Boertje Jamie is veroordeeld tot 120 uur cel voor betrokkenheid bij de mishandeling. Bryan, de vader van Ben en Jamie, is door de rechter veroordeeld tot een voorwaardelijke taakstraf van tachtig uur. Boertje Dean werd in 2015 veroordeeld tot 8 maanden cel voor het mishandelen van zijn ex.