Net5 bemachtigt uitzendrechten rechtszaak O.J. Simpson

Net5 bemachtigt uitzendrechten rechtszaak O.J. Simpson

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Net5 heeft de uitzendrechten van serie over de wereldberoemde rechtszaak tegen American football-legende en The Naked Gun-acteur O.J. Simpson bemachtigd. De dramaserie American Crime Story: The O.J. Simpson Trial gaat over de waargebeurde rechtszaak tegen O.J. Simpson

O.J. Simpson werd beschuldigd van een dubbele moord op zijn ex Nicole Brown en haar vriend Ronald Goldman. De dramaserie neemt de kijker mee in het waargebeurde verhaal van de O.J. Simpson-rechtszaak en de onverbiddelijke strijd tussen de twee juridische teams.

Aan de ene kant staat Justitie met de overtuiging dat de topsporter schuldig is, aan de andere kant het ‘dreamteam’ van Simpson dat alles doet voor vrijspraak. Heel Amerika wordt in tweeën gedeeld en de geschiedenis van de politie met de Afro-Amerikaanse gemeenschap komt opnieuw naar boven.

O.J. Simpson wordt gespeeld door Cuba Gooding Jr. Zijn juridische dreamteam bestaat uit onder anderen Robert Shapiro (John Travolta), Robert Kardashian (de vader van Kim Kardashian, gespeeld door David Schwimmer), Johnnie Cochran (Courtney B. Vance) en F. Lee Baily (Nathan Lane).

In het team van Justitie zitten onder anderen Marcia Clarke (Sarah Paulson) en haar rechterhand Bill Hodgman (Christian Clemenson). Ryan Murphy is een van de makers van de Amerikaanse dramaserie en bekend van onder andere de bekroonde series Nip/Tuck, American Horror Story en Glee.

Begin februari kluisterde de start van American Crime Story: The O.J. Simpson Trial in Amerika maar liefst 12 miljoen kijkers aan de buis. Ook door kenners wordt de serie goed ontvangen, zo krijgt het een 8,9 op IMDb en gaven Entertainment Weekly en The New York Times lovende kritieken.

De serie over O.J. Simpson is vanaf maandag 28 maart om 21:30 uur te zien op Net5.