Showbizznetwork weekoverzicht - week 49

Showbizznetwork weekoverzicht - week 49

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Deze week waren Utopia, Hollands Hoop, Popster!, de Televizier-Ring, Bureau Raampoort en de Champions League in het nieuws. Dit en nog veel meer ander nieuws lees je in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 49.

Isabella is de laatste inwoner die Utopia dit jaar moet verlaten door middel van de reguliere stemronde. Op 30 december vindt er geen eliminatie plaats in Utopia maar wordt door de inwoners en de televisiekijkers de Utopiaan van het jaar gekozen die het bedrag wint dat op dat moment in de kas zit. De winnaar mag zelf bepalen waar hij of zij dit aan besteedt binnen of buiten Utopia.

Het SBS6-programma VT Wonen krijgt een vervolg, dat heeft SBS vandaag bekend gemaakt. Het programma dat sinds september te zien is op de zondagavond van SBS6 weet een goede score neer te zetten. Het programma scoort al een aantal weken rond de 500 duizend kijkers, een goede redenen voor een vervolg. Elke week gaan SBS6-presentator Viktor Brand en de stylisten de uitdaging aan om bewoners weer verliefd te laten worden op hun huis.

De NPO2-serie Hollands Hoop krijgt een vervolg, De crimeserie van de VPRO, NTR en Vara krijgt een tweede seizoen. De afgelopen maande was de crimeserie te zien op NPO2. De serie vertelt het verhaal van forensisch psychiater Fokke Augustinus die ongewild in een carrière als drugshandelaar rolt. Een ijzersterke cast en bloedstollend spannende verhaallijn sleuren je mee naar het Groningse platteland. Het tweede seizoen van Hollands Hoop is mogelijk in 2016 pas te zien.

Thomas Acda weet nog niet zeker of hij doorgaat met het programma Dit Was het Nieuws. Het panellid van het tv-programma houdt nog even een slag om de arm. Medepanellid Raoul Heertje maakte eerder al bekend dat hij stopt. “Het hangt ervan af wat de plannen zijn om Raoul te vervangen. Het is niet zo erg als ik er ook mee stop.”, liet Thomas Acda afgelopen dinsdag weten.

De speciale oudejaarsprogrammering begint na de reguliere vooravond. Niemand minder dan Henny Huisman presenteert om half 9 De 25 meest hilarische tv-momenten van 2014. Daarna tovert Het Beste van Komt een Man bij de Dokter een lach op ieders gezicht met de verfilmingen van de leukste moppen en sketches voor jong en oud. Vervolgens schakelt SBS6 live met de Hofvijver in Den Haag waar Do en Xander de Buisonjé het grootste oudejaarsfeest van Nederland presenteren.

De oudejaarsavond van Net5 staat in het teken van foute, maar o zo herkenbare en populaire meezingnummers. Net als vorig jaar zijn de hele avond De Leukste Videoclips van het Foute Uur te zien, in samenwerking met radiostation Q-Music. DJ’s Mattie en Wietze leiden om 20.30 uur de avond in, die bol staat van liedjes variërend van MC Hammer en 2Unlimited, tot The Spice Girls.

Vorige week maakte John de Mol bij de voorjaarspresentatie van SBS bekend dat de familieshow Popster! er daadwerkelijk gaat komen. Ook kon hij verklappen dat André van Duin met een nieuw typetje een rol krijgt in het nieuwe SBS6-programma. Hoewel het er eerder op leek dat Beau van Erven Dorens de poppenshow gaat presenteren, is nu bekend dat de presentatie uiteindelijk gedaan wordt door SBS6-presentatrice Kim-Lian van der Meij.

Afgelopen woensdag heeft Televizier de eerste tussenstand van de eerste kwalificatieronde voor de Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2015 bekend gemaakt. De top 10 bestaat uit Chantal blijft slapen (RTL4), Dokter Tinus (SBS6), Expeditie Robinson (RTL5), Heel Holland bakt (Omroep Max), Hollands hoop (NTR/Vara/VPRO), Maestro (AVROTROS), Nieuwe buren (RTL4), Over mijn lijk (BNN), RTL Late Night (RTL4) en SynDROOM (RTL4).

Ruim een miljoen mensen hebben woensdagavond naar de eerste aflevering van de tweedelige politieserie Bureau Raampoort gekeken. De politieserie van SBS6 met Thomas Acda en Tim Haars in de hoofdrol staat  op de tiende plek in de lijst van best bekeken programma’s van woensdag. Heel Nederland Kijkt Sterren doet het iets beter met ruim 1,2 miljoen kijkers. Hiermee staat het programma van omroep MAX op de zesde plaats in de kijkcijfer top 25.

Presentatrice en actrice Wendy van Dijk heeft vandaag een nieuw contract voor vijf jaar getekend bij RTL Nederland. Momenteel presenteert zij elke vrijdagavond ‘The voice of Holland’. “Ik voel me helemaal op mijn plek bij RTL. Ik ben oprecht gelukkig met het vertrouwen wat ze mij geven en de mogelijkheden welke mij worden aangeboden”, laat de RTL4-presentatrice weten.

De uitzendrechten van de Champions League gaan waarschijnlijk naar SBS. Het AD meld vandaag het nieuws dat het tv-bedrijf met de UEFA in gesprek is over de rechten voor de periode 2015 tot 2018. SBS Broadcasting heeft eerder al laten weten een bod te hebben gedaan op de  Champions League. Ook RTL Nederland liet eerder weten een bod te hebben gedaan op de Champions League maar RTL is niet bij de gesprekken betrokken.

Meer in het nieuws was afgelopen week: Tweede seizoen voor BNN’s Werk aan de Winkel, Veronica bemachtigt nieuwe hitserie Gotham, Wilfred Genee en Frans Bauer in 5 jaar later, Yvon Jaspers blikt terug op 10 jaar Boer Zoekt Vrouw en Johnny de Mol en Wendy van Dijk samen in nieuwe tv-show bij RTL4.