Will Simon na 25 jaar terug in Opsporing Verzocht

Will Simon na 25 jaar terug in Opsporing Verzocht

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Voormalig Opsporing Verzocht-presentator Will Simon keert aanstaande dinsdag, 23 februari, na 25 jaar terug in het programma waarvan hij negen jaar lang het gezicht was. De journalist, regisseur en presentator presenteerde het programma in 1975 en 1976 en van 1982 tot en met 1991.

De aanleiding voor zijn comeback is een zaak uit 1974, waar na ruim veertig jaar nieuwe ontwikkelingen in zijn. Deze zaak is destijds behandeld in de eerste uitzending van het opsporingsprogramma van de AVROTROS, dat toen gepresenteerd werd door Will Simon.

In Den Haag, de provincie van Zuid-Holland, heeft een coldcase-team van de politie het onderzoek heropend naar de dood van de weduwe Daisy Gijsbers. De 76-jarige mevrouw Gijsbers werd 28 december 1974 om het leven gebracht in haar appartement aan het Sweelinckplein in Den Haag.

Deze moordzaak werd in oktober 1975 behandeld in de allereerste proefuitzending van Opsporing Verzocht. Nu er nieuwe ontwikkelingen zijn in het onderzoek, keert meneer Simon voor één keer terug als gast-presentator om de zaak, 41 jaar na dato, alsnog tot een goed einde te brengen.

In de uitzending van Opsporing Verzocht wordt een anonieme briefschrijver gezocht die belangrijke informatie over de dood van mevrouw Gijsbers lijkt te hebben. Nadat Will Simon in 1991 stopte, nam Frits Sissing de presentatie over. Sinds 2005 presenteert Anniko van Santen Opsporing Verzocht.

Opsporing Verzocht is dinsdag 23 februari om 20:30 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Bekijk Opsporing Verzocht op TVblik.nl/opsporing-verzocht