B&B Vol Liefde: De foto’s van Margreeth zorgen voor ergernis bij Robert Jan
Bron: RTL

B&B Vol Liefde: De foto’s van Margreeth zorgen voor ergernis bij Robert Jan

Geschreven door Natasja Landman Laatste update:

Elke zaterdag blikt Natasja terug op de voorbije week in B&B Vol Liefde.

Week 6 alweer van B&B Vol Liefde. We zijn alweer bijna aan het einde van het seizoen. Over 3 weken weten we welke eigenaren de liefde hebben gevonden. Iedere week hoop ik op meer drama en dat had ik vorige week wel gekregen. Ik hoop ook steeds op meer spanning bij Arno, daar vind ik het best wel saai. Maar daar gebeurde deze week ook wel het één en ander. Alleen de echte onverwachte wendingen zaten bij Albert en Robert Jan.

Albert (63 jaar oud) uit Spanje

Joyce en Alice roddelen even over Albert, Alice vindt het lastig dat hij één op één zo leuk doet en dan zijn zachte kant naar voren komt en ze die niet zien als ze met zijn drieën zijn. Albert heeft ook met Alice gezoend en dat was fijn. Beide vrouwen weten ook dat hij met beide gezoend heeft. Een goede vriend van Albert komt langs en hij wil weten hoe het gaat. Albert geeft aan dat Alice hem rustig en verstandig maakt, maar hij Joyce echt heel leuk vindt. Hij zou alleen wel beter iemand kunnen gebruiken die hem afremt.

Dan ineens staat Joyce voor een moeilijke beslissing. Ze wil eigenlijk wel heel graag naar huis omdat het slecht gaat met haar moeder. Maar ze wil ook wel graag bij Albert blijven. Albert begrijpt de situatie en vraagt of ze wel terugkomt? Hij is namelijk verliefd op haar en hij wist dat al vanaf het moment dat ze binnenkwam. Alice vindt hij ook leuk, maar hij voelt het voor haar niet echt. Alice vindt dat Albert per uur veranderd in wie hij leuk vindt. Zij besluit ook naar huis te gaan. Ik denk dat Alice best wel gelijk heeft dat Albert heel de tijd veranderd van gedachte.

Ondertussen ontstaat er een hele rare situatie. Joyce gaat naar huis, maar ze neemt niet al haar spullen mee omdat ze zeker weet dat ze terugkomt. Alice pakt wel alles in want zij gaat wel naar huis en sluit het avontuur daarbij af. Maar naast Joyce en Alice gaat er nog iemand richting het vliegveld, namelijk Albert. Hij mist zijn kinderen en wil daar gewoon eventjes heen. Daar had niemand op gerekend en zeker Sandra (56 jaar oud) niet. Terwijl Albert zijn koffer staat in te pakken belt zij aan. Goede gastheer als dat Albert is besluit hij wel gewoon naar Nederland te gaan, maar Sandra mag wel blijven. Zij heeft dus ineens een paar dagen het rijk alleen bij hem. Ik vind het echt heel erg bijzonder.

Om het voor Sandra nog iets ingewikkelder te maken geeft Albert bij haar aan dat hij al verliefd is op Joyce. Dus ze krijgt in twee minuten te horen dat ze alleen in dat huis moet blijven en dat hij eigenlijk ook al verliefd is op een andere kandidaat. Toch besluit ze wel te blijven en heeft ze zin om Albert te leren kennen. Blijkbaar vond ze die twee afwijzingen in twee minuten wel leuk en wil ze wel verder bij hem blijven. Ik vind het echt heel erg bijzonder, maar wat mij het meeste verbaasd is nog wel dat Sandra daar gewoon blijft. Aan de andere kant is het ook wel lekker om daar even alleen te zijn en te genieten van de omgeving. Ik ben heel benieuwd hoe dit gaat lopen als Albert weer terug is. Misschien als Joyce er niet bij is dat hij wel weer verliefd wordt op iemand anders.

Anja (70 jaar oud) uit Frankrijk

Anja denkt dat er met Peter wel eens iets zou kunnen ontstaan. Lang alleen zijn ze alleen niet meer, want Gerard (71 jaar oud) is onderweg. Gerard is een opvallende verschijning, zeker met zijn groene René Karst bril. Het zijn beide robuuste baardmannen, maar Anja vindt Gerard nog wel een beetje te stil. Peter merkt niet echt concurrentie, zeker niet omdat Anja Gerard ook heel de tijd Peter noemt. Samen met de mannen gaat ze naar de markt. Ze doet haar best om de aandacht een beetje te verdelen.

En al snel hebben we weer hetzelfde probleem als al veel vaker. Namelijk dat Gerard wel veel praat, maar geen vragen aan Anja stelt. Bij het ontbijt levert dit een ongemakkelijk moment op omdat Anja bewust ook even niets vraagt. Daarna gaat Gerard even grasmaaien. Daarbij kan hij op veel commentaar vanuit Anja rekenen. Vervolgens gaan ze met zijn alle naar haar vrienden. Ze geeft bij hen aan dat Peter haar wel al kan lezen, maar Gerard niets vraagt.

Gerard stelt geen vragen maar praat heel veel. Ongemakkelijk bij ontbijt omdat zij expres ook niets vraagt. Peter denkt dat hij de eindstreep al bijna behaald heeft. Gerard gaat het grasmaaien. Anja heeft wel commentaar erop. Ze gaan naar vrienden van haar. Ze geeft daar wel bij aan dat Peter har wel kan lezen maar Gerard niks vraagt. Ik denk dat Gerard niet erg lang meer in Frankrijk bij Anja zal verblijven. Tot nu toe lijkt toch echt Peter wel haar type te zijn.

Arno (46 jaar oud) uit Frankrijk

Niels en Arno gaan samen op golfdate. Ze hebben het daar heel gezellig en er wordt zelfs voor het eerst gezoend. Voor beide voelt dit heel erg goed en in de avond gaan ze lekker op de bank samen een filmpje kijken. Niels voelt zich heel goed en is helemaal vrolijk door de situatie. Erg lang kunnen ze niet samen zijn als Simon (51 jaar oud) bij ze aankomt. Arno vindt dat hij wel nog moet openstaan voor andere mannen. Niels is het daar mee eens, hij moet zich nog verder openstellen en ontdekken. Bij aankomst van Simon voelt Arno zich wel gelijk anders dan toen Niels aankwam. Van Niels werd hij gelijk verlegen, maar van Simon heeft hij dat niet.

Simon vindt Arno wel een echte man en dat bevalt hem. Simon is heel positief en enthousiast en heeft zin om te gaan klussen bij Arno. Arno vindt dit allemaal een beetje te. Hij denkt en hoopt dat Simon een beetje zenuwachtig is en dit nog gaat afnemen. Hij heeft het er wel moeilijk mee en moet even rust tijdens het uitlaten van de honden. Hij weet niet of hij zich nou zo voelt door zijn gevoelens voor Niels of omdat hij door Simon in de weerstand schiet. Simon probeert op verschillende manieren de aandacht van Arno te krijgen. Hij maakt grapjes, maar die komen bij Arno niet aan.

Tijdens de date blijft Arno heel oppervlakkig omdat hij Simon geen hoop wil geven. Eigenlijk wil hij hem nog niet naar huis sturen, omdat hij toch lang heeft gereden om naar Arno toe te komen. Toch besluit hij het eerlijk te zeggen en moet Simon naar huis. Voor Niels komt dit niet als een verrassing. Nou helemaal prima Arno en Simon zijn geen match. Ik vind Arno wel erg onaardig over Simon, die man doet ook zijn best. Ik vind het ook wel logisch als hij zenuwachtig zou zijn voor dit avontuur. Ik ben wel blij dat het niet te lang door is gegaan en er al snel duidelijk werd dat dit geen match was en Simon naar huis moest. Toch ben ik ook wel benieuwd of hij nou wel echt een match is met Niels of dat er misschien een andere leuke man ook komt.

Iris (57 jaar oud) uit Griekenland

Bij Iris is het een beetje ongemakkelijk. Karel heeft natuurlijk gehoord dat hij moest vertrekken, maar is daar toch nog even. Dat geeft een beetje ongemakkelijke situaties. Zeker als er een nieuwe man Peter (58 jaar oud) aankomt. Peter moet in de kamer van Karel en Iris vindt het jammer dat die kamer zo’n rotzooi is en vraagt Karel om even alles op te ruimen. Peter vindt het jammer dat hij met Jan het huisje moet delen, want hij is gesteld op zijn privacy. Karel vertrekt ondertussen echt.

De twee mannen die dan nog over zijn lijken helemaal niet te klikken. Jan vindt hem helemaal niets. Hij is niet iemand die snel zou praten met een oudere man met een staartje. Nu vind ik dat Jan niet zoveel mag zeggen over de leeftijd van Peter want hij is zelf veel ouder. Qua leeftijd komt Peter juist wel erg in de buurt bij de leeftijd van Iris. Terwijl Iris en Peter elkaar iets beter leren kennen gaat Jan de hapjes bereiden. Zo tijdens de eerste kennismaking lijken Iris en Peter wel veel gemeen te hebben. Peter vindt Jan veel te rustig en ergert zich dat Jan al een uur doet over een salade maken.

Iris vindt Peter erg spannend en wil hem graag beter leren kennen. Ik denk dat hier nog wel het een en ander kan gaan spelen. Zeker misschien qua ergernis tussen Jan en Peter. Voor Jan leek het een beetje een gewonnen race, maar misschien toch niet. Ik ben ook wel benieuwd hoe Jan omgaat met echte concurrentie.

Mike (35 jaar oud) uit Spanje

Mike heeft even de tijd voor zichzelf gehad en is weer helemaal klaar om de volgende vrouw te ontvangen. Kia (27 jaar oud) komt bij hem aan. Ze vindt het erg stil, maar ze denkt dat hij de afgelopen tijd al veel heeft meegemaakt. Nou dat kun je wel zeggen, maar zo op het eerste gezicht lijkt er wel een klik te zijn tussen Mike en Kia.

Ze gaan samen gelijk op pad naar een soort marktje. Ik vind het wel leuk dat hij eindelijk eens iets anders doet dan met de motor rijden of een watersport. Mike lijkt ook echt wel wat beter in zijn vel te zitten. Misschien heeft de rust hem toch goed gedaan. Tussen Mike en Kia loopt het allemaal ook heel soepel en leuk en Mike heeft het gevoel dat hij haar al heel lang kent. Dat is altijd een goed teken. En ook al dacht ik echt dat Mike alleen zou blijven, heb ik nu toch ineens het gevoel dat het met Kia wel iets zou kunnen worden. Ik zie echt een soort rust ontstaan bij Mike als hij met haar is. Nu maar hopen dat er niet nog iets komt wat dat kan veranderen.

Mirjam (52 jaar oud) uit Zuid-Afrika

Bij Mirjam lijkt Rick wel echt op zijn plek te zijn. Hij zit zelfs al na te denken over wat hij allemaal moet regelen als hij daar zou gaan wonen. Mirjam wil wel even met Rick iets gaan doen om hem beter te leren kennen. Als hij aangeeft dat hij veel vragen voor haar heeft vindt ze dat vervelend. Hij moet de vragen gewoon stellen en niet alleen maar zeggen dat hij ze heeft. Als klusje heeft ze bedacht dat Rick wel de schuur mag gaan opruimen. Dat vindt hij wel leuk om te doen. Ondertussen komt David (49 jaar oud) aan. Hij is wonend in Nederland, maar heeft in het buitenland gewoon in Chili en Australië. Hij is wel iets gewend, Mirjam vindt hem gelijk een stoere man.

Die avond hebben ze een feestje met de werknemers. Er zijn geen gasten dus dan kunnen ze een beetje herrie maken zonder iemand tot last te zijn. Er wordt veel gedanst en Rick doet lekker enthousiast mee. David kijkt nog een beetje de kat uit de boom, maar ik vind dat niet raar. Die man komt net aan na een lange reis. De volgende dag wil ze David wel beter leren kennen, maar ze gaat niet alleen met hem op date. Rick gaat ook mee en ze gaan naar een opvang voor gewonde dieren. In de auto daar naartoe stelt David veel vragen, maar het gesprek loopt wel ontspannen. Mirjam is blij dat David vandaag meer tot rust is dan met het feestje.

Rick houdt zich tijdens de autorit een beetje op de achtergrond, maar als het gesprek stilvalt begint hij te zingen. Dat is even wel leuk, maar eventjes een stilte is ook wel lekker. David zoekt veel toenadering. Hij is warm en lief in wat hij zegt. Rick doet niet echt aan flirten, hij is gewoon aardig en flirten is niet echt iets voor hem. Mirjam merkt ook dat ze met Rick niet verder komt dan leuk en gezellig. Ze moet even goed over de situatie nadenken. Ik vermoed dat Rick niet zo heel lang meer in Zuid-Afrika zal blijven. Wat ik wel jammer vind want ik vind Rick wel een leuke man.

Rick is wel een heel ander soort type dan David. David is echt een grote, stoere man en misschien juist wel precies wat Mirjam nodig heeft. Bij hem kan ze zich echt beschermd voelen en bij Rick is dat toch minder. Wel vind ik dat Rick er echt voor gezorgd heeft dat Mirjam een beetje losser kwam. De vorige twee mannen waren echt niets en bij Rick kwam ze toch al wel losser en was ze zo blij dat hij wat vragen had. Maar heel de tijd zeggen dat je vragen hebt maar ze niet stellen schiet ook niet op. David heeft ook vragen en die stelt ze heel ontspannen bijvoorbeeld tijdens de lange autorit wat een perfect moment is voor wat vragen.

Robert Jan (57 jaar oud) uit Schotland

Margreeth en Robert Jan hebben het erg leuk, maar zijn allebei nog niet verliefd. Robert Jan wil ook heel erg zijn tijd nemen en dat niet overhaast doen. Samen hebben ze een high tea gepland staan en dan merk je toch de eerste ergernissen van Robert Jan naar Margreeth toe. Ze maakt foto’s van het eten en dat hoort niet. Dat mag niet volgens de etiquette. Wel vindt hij haar erg knap en vindt hij het vooral fijn dat ze altijd lacht. Ze besluit het moment te grijpen door aan hem te vragen wat hij van haar vindt. Hij vindt het leuk met haar en het loopt vlot en gezellig, maar ze zijn wel verschillend.

Erg lang duurt de tijd samen niet meer als Louise (53 jaar oud) aankomt. Ze vindt Robert Jan een grote knappe man met pretoogjes. Louise heeft Schotse roots en dat vindt hij wel leuk. Margreeth besluit ze even wat tijd samen te geven, maar als ze die middag een rondrit gaan maken naar een whisky proeverij gaan ze met zijn drieën. Daar aangekomen begint Margreeth weer foto’s te maken van het gebouw. Dat vindt Robert Jan weer irritant. Louise is echt geraakt door de omgeving en de natuur. Dat vindt hij wel mooi.

Dan bij thuiskomt vindt er ineens een gesprek plaats die ik niet had zien aankomen. Margreeth heeft besloten om naar huis te gaan. Ze heeft even zitten werken en gemerkt dat ze een leuke klus kan krijgen, maar dan moet ze wel naar huis. Haar ticket is ook al geboekt. Voor Robert Jan is dit ook een shock. Ze gaat niet alleen nu weg, maar ze komt ook niet meer terug. Voor hem voelt het nu als unfinished business, omdat hij nog niet kan zeggen of het iets had kunnen worden. Ergens denk ik dat Robert Jan het gewoon lastig vindt dat zij de keuze gemaakt heeft. Dat is vast ook niet zoals het volgens hem had gehoord.

Als Margreeth weg is komt er al snel iemand om haar plekje op te vullen. Suzanne (53 jaar oud) heeft niets met Schotland. Ze vindt Robert Jan ook erg traditioneel gekleed en ze wil wel even gaan shoppen met hem. Suzanne vindt Louise ook een beetje oubollig. Als ze met zijn drieën gaan vissen laat Louise wel even haar fanatieke kant zien en is ze vastbesloten om de eerste vis te vangen. Ik denk dat het nog wel wat leuke momenten kan opleveren met Suzanne. Maar ik denk niet dat zij echt geschikt is voor Robert Jan verder. Louise zie ik daar dan meer blijven, zeker vanwege haar connectie ook met Schotland.

Thijz (64 jaar oud) uit Frankrijk

Thijz geeft bij Yvonne aan dat hij in de winter wel echt alleen is. De enige gesprekjes die hij dan voert zijn met de bakker of als hij eens een pakketje laat bezorgen. In het dorp is er in de winter ook niets te beleven. Yvonne vindt dat wel lastig en dat snap ik wel, maar dat is wel waar je je voor hebt opgegeven. Yvonne besluit het haar van Thijz te gaan knippen en ook al heeft ze daar niet echt ervaring mee vindt Thijz het wel een lekker gevoel dat iemand door zijn haar gaat.

Hij besluit met haar uit eten te gaan en Thijz heeft zelfs zijn best gedaan om zich een beetje netjes aan te kleden. Hij vindt het heel leuk met haar en alles lijkt vanzelf te gaan. Ik ben ook benieuwd hoe het loopt tussen die twee. Ik vond Yvonne bij binnenkomst echt een hele nette vrouw waarvan ik dacht dat zij daar niet zou kunnen aarden. Maar ze houdt het toch aardig lang vol en ook met hem. Zij vond het een hele gezellige avond en ze zou daar wel een herhaling van willen. Ze was ook blij dat ze even van de camping af waren ook. En daar zit nou net het pijnpunt denk ik. Zo lang is Yvonne er nog niet en ze is alweer blij dat ze even in het dorp waren. Dat is nu leuk, maar aan het eind van het seizoen in de winter is daar ook niets te beleven. Dan kunnen ze niet uit eten gaan.

Al snel wordt het Yvonne weer te stil bij Thijz en gaan ze naar een stadje. Hij wordt wel een beetje nerveus van haar. En hij weet niet of dat komt omdat hij haar leuk vindt of omdat ze geen raakvlakken hebben. Dat laatste lijkt mij wel echt een belangrijk punt zeker als je straks volledig op elkaar aangewezen bent. Het zorgt echt voor een hele ongemakkelijke sfeer als ze in de regen op het terras zitten en niet echt iets tegen elkaar zeggen. Hij twijfelt aan dat zij een stadse vrouw is en hij echt een man van het platteland. Oei, het klinkt niet echt alsof dit nog lang lekker gaat lopen. Toch zie ik hem wel openbloeien bij Yvonne, maar er zijn ook echt wel veel punten waarop ze niet met elkaar klikken.

Na alle drama vorige week bij Mike en Iris zagen we deze week minder van deze B&B eigenaars en de gasten. Maar toch waren er wel echt twee gebeurtenissen deze week die ik niet had zien aankomen. Zo had ik nooit verwacht dat Joyce uit zichzelf weg zou gaan en ook van Margreeth had ik het niet verwacht. Wel zag ik al steeds meer dat Robert Jan zich op bepaalde vlakken ging ergeren aan Margreeth. Ook ben ik benieuwd hoe het Albert zal vergaan als Joyce er nog niet is. Blijft hij haar trouw? Of zal hij toch ook weer verliefd worden en stoute dingen doen met de andere dames? We gaan het komende week weer zien.

Niks missen en meepraten over B&B Vol Liefde? Word lid van onze Facebook-groep!