Politie: ‘Rambam stal klein kantoormateriaal’

Politie: ‘Rambam stal klein kantoormateriaal’

Geschreven door Daniël Schalk

De politie heeft in een politiebericht laten weten dat Rambam-verslaggever Rinke Verkerk vrijdag is gearresteerd omdat zij ‘klein kantoormateriaal uit het bureau had ontvreemd’. Journalist Rinke Verkerk werd vrijdag gearresteerd tijdens opnames van het VARA-programma Rambam.

Rinke had zich volgens het politiebericht met ‘een drietal andere personen onder valse voorwendselen gemeld bij de balie van het politiebureau’. De Rambam-medewerkers zeiden dat zij in opdracht van de gemeente Heerlen een onderzoek deden naar gevonden voorwerpen.

“Op een onbewaakt moment dook de vrouw over de balie en nam daar iets weg. Hierna verdween zij samen met de andere drie personen uit het bureau. Dit alles werd op camera gezien door een aantal politiemensen. De vrouw werd daarover buiten het bureau op aangesproken”, aldus de politie.

Buiten bleek dat ze ‘klein kantoormateriaal’ had gestolen en daarom werd Verkerk aangehouden. “Medewerkers van het televisieprogramma zijn mogelijk ook bij een ander politiebureau geweest vrijdag. De politie onderzoekt of hier mogelijk ook spullen zijn meegenomen”, vervolgt de politie.

Rambam was in het Limburgse Heerlen bezig met hun jaarlijkse portemonneetest. Bij deze test wordt bij een aantal politiebureaus een gevonden portemonnee afgegeven. Vervolgens melden zij zich enige tijd later bij de politie of de gemeente met de vraag waar de portemonnee is gebleven.

De politie vertelt over de portemonneetest van Rambam in Limburg: “De afspraak luidt dat gevonden voorwerpen bij de gemeenten behoren te worden ingeleverd. Uit het oogpunt van dienstverlening werden in diverse gevallen de gevonden portemonnees toch bij de politie in ontvangst genomen.”

Er ging bij de politie in Heerlen iets fout. “Vervolgens behoorden de portemonnees te worden overgedragen aan de gemeente. Voor zover nu bekend is er daarbij in twee gevallen iets niet goed gegaan. Hier wordt momenteel nader onderzoek naar verricht”, zegt de politie in het bericht.

Rambam-verslaggever Rinke Verkerk is in de loop van de dag weer vrijgelaten. “Via een snelrechtprocedure heeft zij een beschikking ontvangen”, zegt de politie. “Goed nieuws! Rinke Verkerk is op vrije voeten en heeft politiebureau Heerlen verlaten”, zei Rambam-collega Jelte Sondij.

Lees ook: 'Rambam-verslaggever Rinke Verkerk gearresteerd'

Bekijk Rambam op TVblik.nl/rambam