Rambam-verslaggever Rinke Verkerk gearresteerd

Rambam-verslaggever Rinke Verkerk gearresteerd

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Journaliste Rinke Verkerk is gearresteerd tijdens opnames van het VARA-programma Rambam, waar de programmamaakster sinds dit jaar aan meewerkt. De Rambam-verslaggeefster was volgens Rambam-collega Jelte Sondij in het Limburgse Heerlen bezig met de ‘portemonneetest’.

“Breaking: onze Rinke gearresteerd op Limburgs politiebureau”, laat Sondij vrijdagmiddag op Twitter weten. “Advocaat probeert Rinke as we speak vrij te krijgen uit politiebureau Heerlen”, vervolgt de televisiemaker, die sinds het tweede seizoen van Rambam aan het programma meewerkt.

Jelte laat op Twitter doorschemeren dat Rinke is gearresteerd vanwege een ‘portemonneetest’. “De portemonneetest in Limburg is een dieptepunt. Kastje naar muur, bizarre ambtenarij. En nu dus arrestatie Rinke Verkerk in Heerlen.” Rambam-collega Nesim Ahmadi Tweet enkel: “#FreeRinke.”

Het is niet bekend wat de huidige status is van het vrij krijgen van Verkerk. Jelte Sondij liet vrijdagochtend al op Twitter weten in Limburg bezig te zijn. “Dagje Limburg met RamBam-mattie @NesimNajih en een hopeloze vermomming. #portemonneetest”, aldus de verslaggever.

Bekijk Rambam op TVblik.nl/rambam