Kees van der Spek met Moord of Zelfmoord?

Kees van der Spek met Moord of Zelfmoord?

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Kees van der Spek gaat voor SBS6 een nieuw programma presenteren waarin hij cases onderzoekt die door politie bestempeld zijn als zelfmoord. Samen met advocaat Sébas Diekstra zoekt de misdaadjournalist in Moord of Zelfmoord? uit wat er nou met overledenen is gebeurd.

Van der Spek en Diekstra worden ondersteund door een team van oud-rechercheurs, forensisch pathologen en artsen. Ze lopen sporen na en bewandelen opnieuw alle wegen in de hoop de zaak te kunnen heropenen of te sluiten met een voor de nabestaanden acceptabele eindconclusie.

“Het is een ingrijpend dilemma voor de nabestaanden. Zij kunnen jaren met enorme onzekerheid worstelen, omdat ze niet weten wat er die bewuste dag nou precies is gebeurd. De familie verdient een second opinion, als de politie besluit dat het om zelfmoord gaat”, zegt Van der Spek.

“Cruciale vragen blijven in veel van dit soort zaken bestaan over de momenten kort voor het overlijden van een dierbare. Maar er wordt te vaak geweigerd het nodige onderzoek te doen. Dat is verschrikkelijk voor de nabestaanden”, aldus advocaat Diekstra, die gespecialiseerd is in strafzaken.

Kees van der Spek werkte vanaf 1996 samen met misdaadjournalist Peter R. de Vries aan het SBS6-programma Peter R. de Vries, misdaadverslaggever. Toen De Vries in 2012 met dit programma stopte, werd Van der Spek presentator van zijn eigen programma Oplichters in het buitenland.

Moord of Zelfmoord? is dit najaar te zien op SBS6.

Bekijk Moord of Zelfmoord? op TVblik.nl/moord-of-zelfmoord