Internationale sterrencast voor dramaserie ‘Brussel’

Internationale sterrencast voor dramaserie ‘Brussel’

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Vandaag maakten producent Endemol Shine en KPN de eerste namen van de internationale sterrencast voor 'Brussel' bekend tijdens een perspresentatie in EYE Filmmuseum.

De Nederlandse acteurs Johanna ter Steege, Carolien Spoor, Daniël Boissevain, Rik Launspach, Maartje Remmers, Tobias Kersloot en Nadja Hüpscher maken hun opwachting in de dramaserie.

Zij worden bijgestaan door de Vlaamse actrice en zangeres Liesa van der Aa en de internationaal gerenommeerde Russische acteur Alexander Lazarev. De overige cast wordt binnenkort bekend gemaakt. 'Brussel' is een slimme mozaïekvertelling, die zich afspeelt in verschillende landen waaronder België, Nederland, Afghanistan en Rusland. De dramaserie is bedacht en geschreven door Leon de Winter en wordt geregisseerd door Arno Dierickx. 'Brussel' zal vanaf december gratis en exclusief voor klanten van KPN on demand te zien zijn via 'KPN Presenteert'.

Leon de Winter: "De lat ligt hoog als je in alle vrijheid mag schrijven. Ik wil graag een mozaïek maken van incidenten en karakters in en rond Brussel, die te maken krijgen met macht, maar ook met het leven in de multicultiwijken, met dromen en angsten, haat en ambities. Het wordt een serie over mensen met al hun kwaliteiten en tekortkomingen.

In het centrum van de EU-hoofdstad Brussel draait alles om macht en politieke intriges. Wie niet bedriegt, wordt bedrogen... Moniek van Dalen (Johanna ter Steege) is bestuurslid van de oliemaatschappij TransOil International. Om een omvangrijk contract binnen te slepen, heeft Moniek de steun nodig van de Eurocommissarissen in Brussel. Maar ze staat lijnrecht tegenover haar grootste concurrent en voormalig minnaar de Russisch-Oekraïense oligarch Viktor Petrenko (Alexander Lazarev). Behalve Moniek en Viktor zoeken anderen ook hun heil in de hoofdstad en wie niet in Brussel woont, doet alles om er te komen, legaal of illegaal, met geld of met charme, met bedrog of moord.