FIC bemachtigt uitzendrechten nieuwe serie M. Night Shyamalan

FIC bemachtigt uitzendrechten nieuwe serie M. Night Shyamalan

Geschreven door Pieter Jongsma
FOX International Channels (FIC), FOX Broadcasting Company en FX Productions zijn een internationaal samenwerkingsverband aangegaan en hebben de exclusieve uitzendrechten voor de tiendelige serie ‘Wayward Pines’ van M. Night Shyamalan aangekocht.

Buiten de Verenigde Staten zijn alle exclusieve uitzendrechten in het bezit van FIC. De mysterieuze thrillerserie gaat in het tv-seizoen van 2014/2015 van start en wordt in 125 landen uitgezonden. In Nederland is de serie dan ook op tv-zender FOX te zien. ‘Wayward Pines’ bevat een sterrencast met hoofdrolspeler Matt Dillon en andere gevestigde namen zoals Juliette Lewis, Terrence Howard en Melissa Leo. 

De serie is gebaseerd op de roman van Blake Crouch en volgt geheim agent Ethan Burke (Oscar-winnaar Matt Dillon). Hij arriveert in een idyllische stad in Idaho, genaamd Wayward Pines, waar hij op een missie is om twee vermiste federale agenten te vinden. Elke stap richting de waarheid brengt Ethan verder weg van het leven dat hij gewend was. Totdat hij de angstaanjagende realiteit onder ogen moet zien, hij zal Wayward Pines waarschijnlijk nooit levend verlaten.
Van de maker Chad Hodge (The Playboy Club) en uitvoerend producenten M. Night Shyamalan (The Sixth Sense), Hodge, Donald de Line (the Italian Job) en Ashwin Rajan (After Earth). Niemand minder dan Matt Dillon (Crash), Melissa Leo (The Figther), Toby Jones (The Hungers Games), Carla Gugino (Watchmen), Terrence Howard (The Butler) en Juliette Lewis (August: Osage County) spelen een rol.
‘Wayward Pines’ mag zich aansluiten in de rij van series die onder eigendom van FIC vallen, zoals ‘The Walking Dead’ en ‘The Bridge’. “De serie heeft alles in zich om een internationale hit te worden: een wereldberoemde cast, spannende plotwendingen bedacht door de bekende scenarioschrijver M. Night Shyamalan en een wereldwijd FOX-platform waarmee 350 miljoen kijkers worden bereikt.” zegt Hernan Lopez, President en CEO van FIC.