De Fabeltjeskrant keert terug als 3D-animatie

De Fabeltjeskrant keert terug als 3D-animatie

Geschreven door Daniël Schalk

De populaire kinderserie De Fabeltjeskrant (1968-1992) keer terug in 3D. In 1992 verdween De Fabeltjeskrant van de buis, maar als het goed is komen er in 2020 nieuwe afleveringen op televisie. Binnenkort beginnen de opnames van de nieuwe versie van De Fabeltjeskrant als 3D-animatie.

Voor de realisering van de nieuwe Fabeltjeskrant is een bedrag van 3,5 miljoen euro bij elkaar gehaald, met financiering uit Nederland, Duitsland, Frankrijk en Engeland. Op dit moment wordt gewerkt aan de scenario’s, die deels gebaseerd zullen zijn op de oude Fabeltjeskrant.

Producent Mark Mertens van het Vlaamse bedrijf Grid, dat samenwerkt met de originele Fabeltjeskrant-producenten Rubinstein Pictures en Levita Productions, schat dat de eerste reeks van de animatieserie van 52 afleveringen, die elk 7 minuten zullen duren, in 2020 gereed zal zijn.

Wie de stemmen van de dieren gaan inspreken is nog niet bekend. Enkele leden van de originele stemmencast, onder wie Frans van Dusschoten (Meneer de Uil) en Ger Smit (Bor de Wolf), zijn inmiddels overleden. Het is de bedoeling dat de animatieserie ook in andere landen op tv komt.

[caption id="attachment_31667" align="aligncenter" width="449"] De viltpoppen uit de kinderserie De Fabeltjeskrant[/caption]