Recensie: Popster!

Recensie: Popster!

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

''Popster is misschien wel één van de leukste nieuwe programma's van 2015''. 

Vrijdag 13 maart 2015 staat geheel in het teken van Popster. Dit nieuwe programma van SBS6 is dan eindelijk van start gegaan. De eerste indrukken zijn meteen bijzonder positief. Het decor heeft al heel veel uitstraling. Daaraan is meteen goed te zien dat er veel werk aan besteed is.

De presentatie ligt in de handen van Kim-Lian van der Meij. Dit doet zij met veel enthousiasme en oprechtheid. De vrolijkheid spat van haar en van het scherm. Het is een goede keuze geweest van SBS6 om juist haar hiervoor in te zetten. Een vrolijk programma heeft nu eenmaal een vrolijke presentatrice nodig.

Maar Kim-Lian krijgt hulp bij het presenteren. Niemand minder dan meneer Wijdbeens (André van Duin) staat Kim-Lian bij en begeleidt de kandidaten van dit nieuwe programma. Hij is een soort Robert ten Brink van Holland's Got Talent. De sfeer die meneer Wijdbeens met zich mee brengt helpt ook erg goed bij dit programma. 

Door meneer Wijdbeens juist nu en in dit programma in te zetten, maakt SBS6 één van de beste beslissingen van de afgelopen jaren. Popster zou Popster niet zijn zonder een leuk en vrolijk typetje. Daarmee is meneer Wijdbeens een bijzonder goedgekozen toevoeging tot dit programma.

Maar dit programma draait natuurlijk niet alleen om Kim-Lian en meneer Wijdbeens. De kandidaten maken deze familieshow pas echt compleet. De acts die voorbij komen hebben alles te maken met een pop. Wie heeft de leukste pop, wie verrast de jury en wie is het leukst?

Die taak ligt in handen van de drie juryleden. De jury van Popster bestaat uit Georgina Verbaan, Henk-Jan Smit en uit miss Izzy. Georgina is toch wel één van de verrassingen van dit programma. Niet eerder zag de kijker haar in een jury van een programma zitten. Een duidelijke kijk op de poppen heeft ze wel. Haar kritiek is oprecht en eerlijk. Daarom zit zij duidelijk op haar plek achter de jury. Al geeft ze zelf aan niet heel erg fan te zijn van poppen...

Naast Georgina zit Henk-Jan, iemand met heel veel jury ervaring. Zo zat hij al in programma's als Popstars, X-Factor en Holland's Got Talent. Dit programma, Popster, heeft Henk-Jan nodig, het is goed om hem weer achter een jurydesk te zien zitten. Hij geniet er zeker van en hij is eerlijk, oprecht en heeft een duidelijke, goed onderbouwende mening. Goed om te zien dat Henk-Jan terug is op televisie.

Het derde jurylid is zelf een pop: Miss Izzy. Deze blauwe pop is grootst aangekondigd door SBS6. Cabaretière Lenette van Dongen maakt deze pop levend. De reden om juist een pop in de jury neer te zetten maakt dit programma verrassend leuk. Het is lang geleden dat een pop in de jury van een programma zat. Deze diva pop heeft ook een heldere mening en maakt de jury compleet.

Alle drie de juryleden zijn met goede voorbereiding gekozen. Dit drietal gaat op zoek naar de leukste poppen act. Dat dit niet eenvoudig is, blijkt wel uit de eerste aflevering. De juryleden zijn het ook vaak niet met elkaar eens. Daarom is het nodig lastig voor de kandidaten om deze drie, zo verschillende, juryleden te overtuigen. Dit maakt de jury ook interessant voor de kandidaten. Zorg maar eens dat je indruk maakt op deze drie!

Dit nieuwe programma is een verrassend en vooral leuk nieuw programma. Dit kan er wel eens voor gaan zorgen dat SBS6 eindelijk weer eens kan gaan scoren op de vrijdagavond. Die avond is altijd lastig met de grote concurrentie. RTL 4 komt met de TV Kantine en bij NPO 1 start de misdaadserie van de AVROTROS, Witse.

Toch maakt SBS6 een grote kans op te scoren. Door alles bij elkaar op te tellen heb je een succesformule. De presentatie klopt: Kim-Lian en meneer Wijdbeens zijn een goed duo. Kim-Lian is een vrolijke en bovendien oprechte presentatrice. Daarnaast is meneer Wijdbeens nu al niet meer weg te denken uit dit programma. Ondanks alle poppen acts blijft deze komiek in zijn rol. Een gouden idee van SBS6 om hem binnen te halen.

Daarnaast zijn de juryleden ook enorm belangrijk. Deze drie, totaal verschillende types, zijn bijzonder goed gekozen. Zij beslissen uiteindelijk wie er doorgaat naar de grote finale. Om indruk te maken op alle drie de juryleden moet je van een goede poppenkast komen.

Ook de kijker heeft een belangrijke rol. Is dit programma een echte familieshow op de vrijdagavond? Gaat de kijker dit nieuwe programma leuk vinden? De kans is heel groot dat dit een succes wordt en blijft. Eindelijk is Popster begonnen, na maandenlang wachten.

Het is met recht een goed gelukt programma. Het heeft humor, het heeft klasse en het straalt positiviteit uit. Dat heeft SBS6 echt nodig gehad. Dit programma past heel goed in de nieuwe koers die SBS6 wil varen. Popster is misschien wel één van de leukste nieuwe programma's van 2015.

Poppen die hun eigen programma krijgen, wie had dat ooit gedacht na de Fabeltjeskrant? Het concept is nieuw, verrassend en goed bedacht. Er is zichtbaar veel moeite in dit project gestoken. Als er iets is wat dit programma zeker verdient, dan is dat wel succes.

Popster is iedere vrijdagavond om 20.30 uur te zien bij SBS6. 

Bekijk Popster! terug via TV Blik.