SBS6 start met nieuwe zaterdagavond

SBS6 start met nieuwe zaterdagavond

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Eindelijk is het dan zover. SBS6 komt met een nieuwe zaterdagavond. Na wekenlang een animatiefilm uitgezonden te hebben is het de hoogste tijd voor verandering. Deze verandering start meteen goed. De kersverse presentatrice Irene Moors zal haar debuut gaan maken als gezicht van SBS6. Vanaf 20.30 uur zal Irene te zien als presentatrice van het nieuwe spelprogramma De Vreemde Eend.

In De Vreemde Eend is het aan teamcaptains Gerard Joling en Jeroen van der Boom om achter de waarheid te komen. Wie spreekt er nu de waarheid en waar blijkt dit dan uit? Irene zal de concurrentie aangaan met haar oud collega's Gordon en Chantal Janzen. Met De Vreemde Eend gaat Irene de concurrentie aan met onder andere It Takes 2 (te zien bij RTL 4). 

Er was veel te doen rondom de overstap van Irene. Zij stapte over van RTL naar SBS omdat er geen werk meer zou zijn voor de blonde presentatrice. Het laatste programma wat Irene voor RTL presenteerde was het spelprogramma Zeesterren. Dit programma zou eigenlijk door Beau van Erven Doorns gepresenteerd gaan worden. In verband met zijn drukke agenda werd Irene gevraagd voor dit programma. Na een paar weken zakten de kijkcijfers fors in. Niet veel later kwam het nieuws naar buiten over de overstap.

Nu een aantal maanden later is het tijd voor een frisse start. Voor zowel SBS als Irene een spannend moment. Eindelijk is er weer eens een spelprogramma te zien op de zaterdagavond van SBS6. Direct na de home video's van Jochem van Gelder zijn Irene, Gerard en Jeroen te zien in De Vreemde Eend.

Een uur lang is dit drietal te zien bij SBS6. Daarna is er een ander nieuw spelprogramma te zien. Rond de klok van 21.30 uur is Met de deur in huis te zien. In dit nieuwe spelprogramma neemt Tineke Schouten een kijkje in de huizen van Bekende Nederlanders. Niet als zichzelf, maar als een typetje zal Tineke de huizen op geheel eigen wijze gaan bekijken.

Het is aan het panel, bestaande uit; Ruben van der Meer, Patty Brard en Maik de Boer, om uit te vinden bij wie Tineke nu daadwerkelijk op bezoek is. Dit lijkt een eenvoudige opgave, maar is dat ook echt zo? Hoe gaan de panelleden reageren op de beelden die zij te zien krijgen? De presentatie van Met de deur is huis is in handen van Kees Tol.

Zaterdagavond om 20.30 uur start De Vreemde Eend en daarna om 21.30 uur is Met de deur in huis te zien. Beide nieuwe programma's zijn te zien bij SBS6.

Bekijk De Vreemde Eend op TVblik.nl/de-vreemde-eend