PowNews in najaar terug

PowNews in najaar terug

Geschreven door Daniël Schalk

Het nieuwsprogramma PowNews keert komend najaar na bijna twee jaar afwezigheid terug, dat heeft PowNed-baas Dominique Weesie vertelt in het AD. Het nieuwsprogramma van omroep PowNed keert terug als dagelijkse rubriek op internet en als compilatievorm op televisie.

Studio PowNed, de opvolger van PowNews, is al bijna anderhalf jaar geen succes, dus vindt Weesie dat het tijd is om wat te veranderen. “In september willen we terugkeren met het PowNews op onze vernieuwde website in zo’n vier tot zes onderwerpen per dag”, aldus de omroepbaas.

Dominique hoeft het oude tijdslot van PowNews, waarop het programma tot en met december 2014 dagelijks uitzond, niet terug. “De plannen zijn nog prematuur, maar wat ons betreft zenden we dan twee keer per week de hoogtepunten daarvan uit op tv”, vervolgt de oud PowNews-presentator.

Hij zal dit najaar niet de presentatie van het nieuwsprogramma op zich nemen. “Op tv is het zonder presentator, maar met een voice-over.” Studio PowNed is het enigste programma dat PowNed maakt. Op de radio is PowNed nog te horen met het NPO Radio 1-programma Zwarte Prietpraat.

Bekijk PowNews terug op TVblik.nl/pownews