SBS ontkent plannen voor Sinterklaasintocht

SBS ontkent plannen voor Sinterklaasintocht

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

SBS ontkent dat zij plannen hebben voor een eigen Sinterklaasintocht op televisie, dat meldt het moederbedrijf van tv-zender SBS6 vrijdag. Omroep Brabant melde donderdag dat SBS6 een intocht wilde organiseren in de plaats Oudenbosch in de Noord-Brabantse gemeente Halderberge.

Volgens burgemeester Giel Janssen ziet de gemeente echter af van het voorstel van SBS6, omdat de rekening van de tv-zender te hoog zou zijn. De intocht zou de Noord-Brabantse gemeente 86.000 euro kosten, omdat er in de haven van de plaats Oudenbosch een te hoge brug is.

“Er is nooit contact geweest met SBS6 en bij de zender bestaan hier ook geen plannen voor”, laat de tv-zender weten. Navraag heeft ons geleerd dat het een en ander door de gemeente besproken is met een andere partij, waar wij niets van afwisten”, laat SBS vrijdag in een statement weten.

Omroep Brabant melde dat het comité Welkom Sinterklaas namens SBS6 contact had opgenomen met de Noord-Brabantse gemeente Halderberge. Burgemeester Janssen liet weten dat SBS6 86.000 euro aan de gemeente vroeg. De Publieke Omroep zendt al sinds 1952 de nationale intocht uit.

Bekijk Het Sinterklaasjournaal (NTR) op TVblik.nl