Jeroen onderbreekt sabbatical voor nieuw muziekprogramma

Jeroen onderbreekt sabbatical voor nieuw muziekprogramma

Geschreven door Daniël Schalk

Jeroen van Koningsbrugge onderbreekt voor RTL4 zijn sabbatical, om een nieuw muziekprogramma te maken. Vandaag starten in Malibu, Californië de opnames voor Jeroen In California - Songs Of Life, waarin acht muziekvrienden op bezoek gaan bij Jeroen van Koningsbrugge in Los Angeles.

Tijdens hun verblijf bij Van Koningsbrugge werken ze samen aan Jeroen zijn debuutalbum dat dit jaar nog verschijnt. Nick Schilder, Thomas Acda, Nicky Romero, VanVelzen, Bart van der Weide en Dennis Huige (Racoon), Gers Pardoel, Typhoon en Waylon gaan bij de tv-ster in Californië op bezoek.

De acteur, zanger en presentator besloot vorig jaar een sabbatical van een half jaar te nemen. “Toen ik me een klein jaar geleden afvroeg wat ik zou gaan doen tijdens mijn break in Malibu kwam al snel de gedachte bovendrijven dat ik graag aan een persoonlijk album zou willen werken”, zegt Jeroen.

Hij vervolgt: “Ik heb nu eindelijk tijd voor dingen die ik altijd al wilde doen en muziek maken is iets waar ik de laatste jaren door mijn tv- en filmwerk nauwelijks aan toe ben gekomen. Voor ‘Songs of Life’ kan ik het zelfs combineren en ik mag het ook nog eens helemaal zelf gaan maken!”

Samen met acht bekende muziekvrienden gaat hij nu zijn eerste eigen album maken. “Vrienden uit de muziek- en tv-wereld komen drie maanden bij mij logeren om samen deze bijzondere reis te maken”, aldus Van Koningsbrugge. Het project wordt dit najaar afgesloten met een éénmalig concert.

In Jeroen In California - Songs Of Life ontvangt gastheer Jeroen elke week een artiest aan de andere kant van de wereld, waarmee hij samen persoonlijke verhalen gaat vertalen naar muziek. Ze gaan op pad voor de nodige lokale uitjes om inspiratie op te doen en verkennen de prachtige omgeving.

Jeroen In California - Songs Of Life is komend najaar te zien op RTL4.