Showbizznetwork weekoverzicht – week 16 – 2016

Showbizznetwork weekoverzicht – week 16 – 2016

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

In week 16 werd bekend dat tuinman Lodewijk Hoekstra na 12 jaar stopt met Eigen Huis & Tuin, Eva Jinek komende zomer niet te zien is met haar dagelijkse talkshow Jinek en Jeroen van Koningsbrugge zijn sabbatical onderbreekt voor het maken van zijn eigen album. 

Ook zanger en presentator Paul de Leeuw, het nieuwe NPO 3-gezicht en cabaretier Klaas van der Eerden en Net5-presentator en sportschoolhouder Arie Boomsma waren in de 16de week in het nieuws. Lees dit en nog veel meer in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 16.

Maandag

In het nieuwe BNN-programma Dictator worden acht jongeren opgesloten in de historische strafkolonie in Veenhuizen. De jongeren denken mee te doen aan een interessant experiment, maar vallen ten prooi aan een onzichtbare macht: de Dictator. Het nieuwe BNN-programma is een sociaal experiment dat speciaal wordt uitgezonden in de week van Dodenherdenking en Bevrijdingsdag.

Ranking the Stars krijgt ondanks de kritiek van staatssecretaris Sander Dekker een nieuw seizoen, dat maakte presentator Paul de Leeuw maandag bekend. Volgens Dekker is het programma van De Leeuw geen programma voor de Publieke Omroep en daarom moest het van hem bij de NPO verdwijnen, maar het populaire BNN-programma op NPO 3 krijgt toch een nieuw seizoen.

Dinsdag 

Monic Hendrickx en Susan Visser vormen het zesde duo in het nieuwe Net5-programma De Wereld Rond in 6 stappen, dat heeft Net5 afgelopen dinsdag bekendgemaakt. Met Hendrickx en Visser zijn alle duo’s van het nieuwe programma bekend. In De Wereld Rond in 6 stappen test iedere week een bekend duo of de theorie dat iedereen op aarde met elkaar verbonden is via zes connecties klopt.

Woensdag

Jeroen van Koningsbrugge onderbreekt zijn sabbatical en ontvangt in Malibu, Californië zijn muzikale vrienden Nick Schilder, Thomas Acda, Nicky Romero, VanVelzen, Bart van der Weide en Dennis Huige (Racoon), Gers Pardoel, Typhoon en Waylon. Samen met acht muziekvrienden werkt Jeroen in het programma Jeroen In California - Songs Of Life aan zijn debuutalbum, dat dit jaar nog verschijnt.

Arie Boomsma gaat voor Net5 het nieuwe human interestprogramma OverWinnaars – met Arie Boomsma presenteren. Elke aflevering gaat Boomsma op bezoek bij drie dappere jonge mensen die worstelen met een groot probleem. Ze staan op een keerpunt in hun leven en willen samen met Arie een belangrijke stap voorwaarts zetten. “Dit is televisie zoals ik dat het liefst maak”, aldus Boomsma.

NPO 3 komt met het nieuwe kookprogramma Chef in je oor, waarin topchefs de strijd met elkaar aan gaan. De chefs mogen zelf alleen geen voet in de keuken zetten. De topchefs vormen een team met een BN’er die het gerecht bereidt. De BN’ers moeten zo goed mogelijk de instructies opvolgen die worden ingefluisterd. Chef in je oor is het eerste programma van Klaas van der Eerden op NPO 3.

Donderdag

Eva Jinek is komende zomer niet te zien met haar dagelijkse talkshow Jinek, dat heeft de NPO afgelopen donderdag bevestigd tegenover De Telegraaf. De zenderleiding van NPO 1 heeft besloten Jinek komende zomer niet uit te zenden. Er is volgens de NPO vanwege de sportzomer geen plek voor de talkshow. “Ruim baan voor sport en dat zullen veel kijkers waarderen”, aldus de NPO.

Lodewijk Hoekstra stopt na 12 jaar met het RTL4-programma Eigen Huis & Tuin. Lodewijk stopt met het programma, omdat zijn visie en de ideeën over de invulling van Eigen Huis & Tuin niet hetzelfde is als die van RTL. Eigen Huis & Tuin kreeg vorig jaar een nieuwe opzet. Lodewijk kreeg in de tuin hulp van Boer Tom uit Boer Zoekt Vrouw. De RTL4-tuinman uitte eerder al kritiek op de nieuwe opzet.

De Amerikaanse popster Prince is donderdag op 57-jarige leeftijd overleden. De website TMZ meldde donderdagavond dat de popster zou zijn overleden. Het management van Prince heeft later op de avond tegenover persbureau AP bevestigd dat de popzanger is overleden. Het lichaam van Prince zou donderdag vroeg in de morgen zijn ontdekt in Paisly Park in Minnesota, waar hij woonde.

Vrijdag

Martine Bijl heeft de Televizier Radio 10 Stemmy Award 2016 gewonnen, de publieksprijs voor beste Nederlandse voice-over. De uitslag van de nieuwe verkiezing werd afgelopen vrijdag bekendgemaakt door Tim Klijn in zijn ochtendshow Tim In de Morgen op Radio 10. Martine won met een overweldigende meerderheid aan stemmen en liet de rest van de genomineerden ver achter zich.

De EBU heeft Roemenië uitgesloten van hun deelname aan het Eurovisie Songfestival 2016. De Roemeense omroep TVR heeft een grote schuld van bijna 15 miljoen euro bij de EBU niet op tijd terugbetaald en de organisator van het Songfestival heeft daarom besloten om de TVR uit te sluiten van alle mogelijkheden die het EBU-lidmaatschap biedt, waaronder het Eurovisie Songfestival.

Zaterdag

BNN-presentator Jan Versteegh heeft zaterdagavond de finale van het RTL4-programma It Takes 2 gewonnen. Versteegh stond samen met Fatima Moreiro de Melo, Jan Kooijman en Marlijn Weerdenburg in de finale. De publieksjury besloot aan het einde van de avond dat Jan Versteegh de beste was. De presentator stopt niet meteen met zingen, 5 mei brengt hij zijn eerste album uit.

De Nederlandse columniste Ebru Umar is zaterdagavond laat in haar verblijf in de Turkse badplaats Kusadasi opgepakt door de Turkse politie. De Metro-columniste zou zijn opgepakt vanwege beledigende berichten op Twitter over de Turkse president Erdogan. In haar column noemde Umar de oproep van het Turkse consulaat om beledigingen van de president te melden ‘NSB’ertje spelen.’

Op woensdag 2 maart 2016 was het precies twee jaar geleden dat de eerste editie van het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ op Showbizznetwork.nl verscheen. Ook is het dit jaar de derde jaargang van het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’, dat na 2014 en 2015 nu ook in 2016 verschijnt. Wij vieren dit door elke week terug te blikken op het weekoverzicht uit 2014 en 2015.

In de 16de week van 2015 werd bekend dat Paul de Leeuw in het najaar een nieuwe late night-show op NPO 1 gaat presenteren, Beau van Erven Dorens bij SBS6 vertrekt en Nick & Simon stoppen als coaches in The Voice Kids. In de 16de week van 2014 werd bekend dat de VARA een nieuwe politieserie wil maken met Theo Maassen en de talkshow Pauw & Witteman na acht jaar stopt.

Dit was het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 16. Showbizznetwork.nl houdt jou ook de komende week weer op de hoogte van het laatste showbizz-nieuws en het belangrijkste nieuws uit week 17 lees je volgende week zondag, 1 mei, weer in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’!