Douwe Bob stijgt bij bookmakers na eerste repetitie

Douwe Bob stijgt bij bookmakers na eerste repetitie

Geschreven door Daniël Schalk

Douwe Bob is na zijn eerste repetitie in Stockholm bij de bookmakers één plaats gestegen. De Songfestival-kenners voorspellen nu dat de singer-songwriter op de 14de plaats zal eindigen. Douwe Bob had afgelopen maandag, 2 mei, zijn eerste repetitie in de Zweedse hoofdstad Stockholm.

De singer-songwriter begint zijn optreden zittend bij de piano van pianist Matthijs van Duijvenbod, terwijl er op het podium een grote klok wordt geprojecteerd. Na de gitaarsolo wordt het een paar seconden helemaal stil. Tijdens deze stilte hoopt Douwe Bob mensen te kunnen inspireren.

Douwe Bob wil dat mensen in de stilte nadenken over het drukke leven dat ze leiden en over waar het leven echt om gaat. De singer-songwriter draagt tijdens zijn optreden een paars pak, door vele ‘Prince-paars’ genoemd. Volgens Douwe Bob is het ‘toeval’ dat zijn outfit ‘Prince-paars’ is.

In april steeg Douwe Bob naar de 15de plaats door zijn optreden tijdens Eurovision in Concert. De Nederlandse Songfestival-inzending pakte tijdens het jaarlijkse evenement in De Melkweg in Amsterdam iedereen in en dat zorgde er ook voor dat de singer-songwriter bij de bookmakers steeg.

De bookmakers hadden voor de bekendmaking van het nummer waarmee Douwe Bob Nederland zou gaan vertegenwoordigen al hoge verwachtingen van de Nederlandse inzending. Douwe Bob stond voor de bekendmaking van zijn nummer op de 5de plaats bij de Songfestival-kenners.

Vrijdag 4 maart onthulde de singer-songwriter zijn nummer Slow Down. Direct na de bekendmaking van het nummer zakte Douwe Bob bij de bookmakers. Op dezelfde dag nog zakte Douwe Bob naar de 6de plaats en daarna zakte hij steeds verder weg. Rusland staat momenteel op de eerste plaats.

Bekijk het Eurovisie Songfestival op TVblik.nl/eurovisie-songfestival

Aantal dagen tot de eerste halve finale met Douwe Bob:

[ujicountdown id="Songfestival" expire="2016/05/10 21:00" hide="false" url="" subscr="" recurring="" rectype="second" repeats=""]