Douwe Bob met grote klok op het podium

Douwe Bob met grote klok op het podium

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Douwe Bob doet het tijdens zijn act op het Eurovisie Songfestival in Stockholm langzaamaan, zoals hij ook zingt in zijn nummer Slow Down. Tijdens de eerste repetitie was maandagmiddag te zien dat de singer-songwriter zittend bij de piano van pianist Matthijs van Duijvenbode begint.

Op het Europese podium is een grote klok, die ook in het begin van het nummer van Douwe Bob te horen is, geprojecteerd. In het gedeelte van Slow Down waarin niet gezongen wordt, komen de gitaristen in beeld en zoekt de singer-songwriter op de catwalk contact met het publiek.

Na de gitaarsolo wordt het een paar seconden helemaal stil in de Globe Arena, de locatie waar het Eurovisie Songfestival gehouden wordt. Douwe Bob hoopt mensen in de stilte te kunnen inspireren, zodat ze nadenken over het drukke leven dat ze leiden en over waar het leven echt om gaat.

De outfit van Douwe Bob is een paars pak, door vele ‘Prince-paars’ genoemd. Op Social Media spreekt men van een ode aan de Amerikaanse zanger Prince, die op donderdag 21 april op 57-jarige leeftijd overleed. Het is niet bekend of het pak van Douwe Bob ook echt een verwijzing is naar Prince.

Douwe Bob had maandagmiddag om 14:20 uur zijn eerste repetitie in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Vrijdag 6 mei heeft de singer-songwriter om 11:05 uur zijn tweede repetitie. Op dinsdag 10 mei zal Douwe Bob Nederland vertegenwoordigen in de eerste halve finale van het Songfestival.

Bekijk hieronder de beelden van de eerste repetitie van Douwe Bob:

Bekijk het Eurovisie Songfestival op TVblik.nl/eurovisie-songfestival

Aantal dagen tot de eerste halve finale met Douwe Bob:

[ujicountdown id="Songfestival" expire="2016/05/10 21:00" hide="false" url="" subscr="" recurring="" rectype="second" repeats=""]