Laatste deelnemers strijden om plek in finale Songfestival

Laatste deelnemers strijden om plek in finale Songfestival

Geschreven door Daniël Schalk

De laatste deelnemers strijden vanavond, donderdag 12 mei, om de laatste plaatsen in de finale van het Eurovisie Songfestival 2016 in Stockholm. De Nederlandse inzending Douwe Bob bemachtigde afgelopen dinsdag al een finaleplaats in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival.

Letland, Polen, Zwitserland, Israël, Wit-Rusland, Servië, Ierland, Macedonië, Litouwen, Australië, Slovenië, Bulgarije, Denemarken, Oekraïne, Noorwegen, Georgië, Albanië en België zijn vanavond in de tweede halve finale aan de beurt om hun Songfestival-nummer ten gehore te brengen.

Nederland staat samen met de inzendingen van Azerbeidzjan, Rusland, Hongarije, Kroatië, Oostenrijk, Armenië, Tsjechië, Cyprus en Malta al in de finale van het Songfestival. De ‘Big Five’-landen Italië, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Engeland en gastland Zweden stonden al in de finale.

Lees ook: 'Douwe Bob door naar finale Songfestival'

Voor Nederland is de halve finale een stuk minder spannend, omdat Douwe Bob al in de finale staat. Toch is de vraag wie de concurrenten van Douwe Bob worden en of buurland België doorgaat naar de finale. België wordt dit jaar vertegenwoordigd door de 19-jarige zangeres Laura Tesoro.

De zangeres is blij om vanavond op het podium te staan. “Ik kan niet wachten om daar straks te staan en het beste van mezelf te geven om België trots te maken”, zei Laura onlangs in een interview met Showbizznetwork.nl. Ze is in ieder geval vastberaden. “We gaan voor de overwinning!”

Volgens de bookmakers lukt het Oekraïne, Australië, Servië, Bulgarije, Israël, België, Letland, Polen, Wit-Rusland en Denemarken om de laatste finaleplaatsen te bemachtigen. Uiteindelijk is Rusland, die ook in de eerste halve finale van dinsdag te zien was, de grote favoriet bij de Songfestival-kenners.

Rusland wordt gevolgd door Oekraïne, Frankrijk, gastland Zweden en Australië. Nederland staat momenteel op de 8ste plaats bij de bookmakers. Voor de eerste halve finale stond Douwe Bob nog op de 11de plaats in het lijstje van de bookmakers. Rusland staat al een tijdje bovenaan in het lijstje.

De tien landen die vanavond de laatste plaatsen in de finale bemachtigen, zullen aankomende zaterdag samen met de winnaars uit de eerste halve finale, de ‘Big Five’ en gastland Zweden te zien zijn in de grote finale van het Eurovisie Songfestival 2016 in de Zweedse hoofdstad Stockholm.

Voor de tweede halve finale van vanavond is het programma Op weg naar het Songfestival te zien, waarin Bekende Nederlandse Songfestival-liefhebbers vooruitblikken op de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2016 en de deelnemers uit de tweede halve finale beoordelen.

De tweede halve finale is vanavond om 21:00 uur te zien op NPO 1.

Op weg naar het Songfestival is om 20:30 uur te zien op NPO 1.

Bekijk het Eurovisie Songfestival op TVblik.nl/eurovisie-songfestival

Aantal dagen tot de grote finale met Douwe Bob:

[ujicountdown id="Songfestival" expire="2016/05/14 21:00" hide="false" url="" subscr="" recurring="" rectype="second" repeats=""]