Divorce-acteur Spitzenberger kan slippertje vergeven

Divorce-acteur Spitzenberger kan slippertje vergeven

Geschreven door Pieter Jongsma

Voor Jeroen Spitzenberger betekent een slippertje niet automatisch het einde van zijn huwelijk. "Iemand meteen uit je leven gooien vind ik zo definitief", vertelt de acteur, die een vreemdganger speelt in de RTL-serie Divorce, aan Grazia.

"Ik zou haar niet meteen met een weekendkoffer op straat zetten als er iets met een ander gebeurt", vertelt Spitzenberger, die in 2007 trouwde met Olinda met wie hij twee zoontje heeft. "Wat niet wil zeggen dat ik het oké vind, want trouw is voor mij wel een voorwaarde om bij elkaar te blijven."

Een scheve schaats zou voor Spitzenbergen reden zijn om bij een therapeut aan te kloppen. "Ik denk dat er iets goed fout zit in je relatie als je vreemdgaat, en zeker wanneer het structureel gebeurt. Ik zou wel even ernstig gaan praten samen, desnoods met een therapeut erbij. Dingen gebeuren, je kunt weleens verliefd worden op iemand, uit balans vallen."

De kans dat hij zelf vreemdgaat, schat Spitzenberger klein in. "Ik ben heel happy met mijn eigen vrouw en dat maakt het verdomd makkelijk om er niet aan toe te geven", vertelt de acteur, die wel moet bekennen dat hij in zijn vak veel mooie vrouwen tegenkomt. "Natuurlijk kom ik wel eens iemand tegen die ik aantrekkelijk vind, best vaak zelfs, maar dat betekent niet dat je meteen met haar in het bed moet duiken."