Vivienne van den Assem naar WNL

Vivienne van den Assem naar WNL

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Presentatrice Vivienne van den Assem wordt een van de vaste presentatoren van Omroep WNL. Zij gaat het team versterken van de ochtendshow Goedemorgen Nederland op NPO1.

Van den Assem (32) zal al vrijdag samen met Leonie ter Braak en Maaike Timmerman de ochtendshow presenteren. Deze uitzending is de afsluiting van het voorseizoen. Te gast zijn dan Nick & Simon en CDA-politica Mona Keijzer.

Het ochtendprogramma brak ook dit jaar weer diverse records in het kijkbereik. Meer dan een miljoen Nederlanders kijken elke dag een half uur naar het NPO-programma, met marktaandelen die oplopen tot 47 procent. Vanaf augustus zal Vivienne van den Assem alle weken te zien zijn in de ochtendshow bij de publieke omroep. Van den Assem verwierf bekendheid als actrice in series en films en presenteerde eerder al diverse televisieprogramma's. Met de overstap naar WNL kiest ze voor een journalistieke benadering.

Vivienne van den Assem: "Ik verheug me op de dagelijkse ochtendshow en heb veel veel zin om met dit team aan de slag te gaan. Het is een prettig journalistiek programma. Ik zal met recht Goedemorgen Nederland zeggen, want het wordt vroeg opstaan."

Hoofdredacteur Bert Huisjes zegt namens hele team blij te zijn met de komst van Van den Assem naar Omroep WNL. "Vivienne heeft een fijne optimistische uitstraling, ze heeft veel presence en een voelbare ambitie om journalistiek te gaan meedoen. Daarmee past ze precies bij WNL. We verheugen ons zeer op deze samenwerking."

Vivienne van den Assem zal op 22 augustus de Goedemorgen Nederland elke week presenteren, samen met Maaike Timmerman. De presentatoren Roos Moggre en Leonie ter Braak keren na hun zwangerschapsverlof terug bij het programma.

Bekijk Goedemorgen Nederland op TVblik.nl/goedemorgen-nederland