Vivienne van den Assem nieuwe presentatrice Nieuws uit de Natuur

Vivienne van den Assem nieuwe presentatrice Nieuws uit de Natuur

Geschreven door Pieter Jongsma

Presentatrice/actrice Vivienne van den Assem is met ingang van vrijdag 6 september 2013 om 10.35 uur (Zapp) het nieuwe gezicht van het populaire NTR Schooltv-programma Nieuws uit de Natuur. Samen met Jurre Bosman gaat zij elke vrijdagmorgen de uitzendingen voor leerlingen in groep vijf en zes presenteren. Op vrijdag 6 september laat ze de kijkers kennismaken met de vliegkunsten van roofvogels.

Vivienne combineert haar Atheneumopleiding met lessen spel, dans & zang bij het Jeugdtheater Hofplein. In 2000 krijgt ze haar eerste rol in de tv-serie Goudkust. Na haar rol in Onderweg naar Morgen volgt het grote succes van de jeugdserie Zoop. Hierna speelt Vivienne vele rollen in film- en tv-producties waaronder Zoop in Afrika, Juliana, Deadline, Mees Kees en Flikken Maastricht.  

 

In 2009 doet Vivienne van den Assem mee aan Wie is de Mol? In Noord-Ierland en Jordanië. Ze wint uiteindelijk het spel , met als mol Jon van Eerd. In 2013 speelt ze ook in Flikken Maastricht.

Van september 2010 tot juli 2013 presenteert ze diverse programma’s zoals Zappsport - the Battle, Mijn Vader is de Beste en het Nationaal Songfestival. Behalve Nieuws uit de Natuur presenteert ze dit najaar ook ZappLive (NCRV) en is ze naast Art Rooijakkers, Giel Beelen een van de vaste presentatoren van Virus op Radio4.