Van der Togt tipt Irene en Lucille voor Rad van Fortuin

Van der Togt tipt Irene en Lucille voor Rad van Fortuin

Geschreven door Daniël Schalk

Hans van der Togt vindt Irene Moors en Lucille Werner geschikt om hem op te volgen als presentator van het Rad van Fortuin, dat zei de oud-presentator van de spelshow op 100% NL. Volgens Albert Verlinde brengt SBS6 aankomend najaar het spelletje het Rad van Fortuin terug op televisie.

“Ik zou Beau van Erven Dorens zo graag zien als presentator. Maar dat kan niet, want die zit nu bij RTL. Maar ik denk dat Irene Moors en Lucille Werner, die tot nu toe bij SBS nog niet echt aan de bak zijn gekomen, dat heel goed zouden kunnen”, zei Van der Togt in de show van Lex Gaarthuis.

In 2009 keerde het Rad van Fortuin, dat tussen 1990 en 1998 werd uitgezonden op RTL4, tijdelijk terug ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum van RTL4. Carlo Boszhard presenteerde het spelletjesprogramma in 2009, maar Van der Togt was toen niet zo blij dat hij werd vervangen.

Nu zou hij het programma niet meer willen presenteren. “Nee joh, hou eens op, ik word 70, ik moet er niet aan denken!”, zei Van der Togt. Hij is wel blij dat ‘zijn’ programma terugkomt. “Ik vind het in elk geval heel erg leuk dat het weer terugkomt en ik ga kijken!”, vervolgde de oud-presentator.

Volgens Verlinde test SBS6 momenteel verschillende presentatoren voor de moderne versie van het spelletje het Rad van Fortuin. De familiezender zou het programma waarschijnlijk in de vooravond plaatsen, vermoedelijk om 20:00 uur. Om 19:30 uur zendt SBS6 de real life soap Utopia uit.

Het Rad van Fortuin is gebaseerd op het Amerikaanse programma Wheel of Fortune, dat in 1975 begon. In Nederland begon het programma onder de naam het Rad van Fortuin in 1990 op RTL4. In 1998 trok toenmalig RTL4-programmadirecteur René Oosterman de stekker uit het programma.

Bekijk het Rad van Fortuin terug op TVblik.nl/rad-van-fortuin