Dramaserie La Famiglia met internationale cast vanaf september bij NPO1

Dramaserie La Famiglia met internationale cast vanaf september bij NPO1

Geschreven door Pieter Jongsma

De opnames van de nieuwe dramaserie La Famiglia, van scenarioschrijfster Maria Goos, vinden momenteel plaats in Culemborg en dat houdt de stad al maanden in zijn greep. Deze maand verkassen de cast en crew van de nieuwe AVROTROS-dramaserie naar Italië. De cast is een mengeling van Nederlandse en Napolitaanse acteurs.

Naast Teun Kuilboer, Joke Bruijs en Ariane Schluter worden de andere hoofdrollen van de Nederlands-Italiaanse familie vertolkt door Hein van der Heijden, Gijs Blom en Eva Laurenssen. Gigio Morra en Gigi Savoia zijn de Italiaanse hoofdrolspelers. Morra is bij het internationale publiek bekend door zijn rol in bioscoopfilm Gomorra. De Italiaanse cast woont speciaal voor La Famiglia een aantal maanden in Nederland. La Famiglia is vanaf donderdag 8 september wekelijks om 20.30 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

La Famiglia is een spannende dramaserie over een Nederlands-Italiaanse familie die niet alleen met cultuurverschillen te maken heeft, maar ook angstvallig een geheim probeert te verbergen. De familie is heilig en voor een groot deel is er saamhorigheid, maar de corrupte handeltjes monden uiteindelijk uit in keiharde misdaad wanneer het verleden van de Italiaanse kant van de familie om de hoek komt kijken. De 'black comedy stijl' van Maria Goos zorgt voor zeer ongemakkelijke situaties die desondanks een glimlach op het gezicht toveren.

In de serie runt Marloes Esposito (Ariane Schluter) samen met haar man Salvatore (Hein van der Heijden) het Italiaanse restaurant Il Baffo. Het restaurant is 25 jaar geleden opgezet met 'een erfenis' van haar schoonvader Giancarlo (Gigi Savoia). In ruil daarvoor mogen haar schoonvader en diens zwager Pasquale (Gigio Morra) in de kelder van Il Baffo een incassobureau runnen. Dit zorgt regelmatig voor wrijving op de zaak en brengt dubieuze gasten over de vloer, waaronder bordeelhouder Joop (Frans van Deursen).

Marloes probeert met man en macht iedereen op het rechte pad te houden en een normale gezellige familie te zijn. Maar de Italiaanse mannen, onder wie ook haar zwager Franco (Teun Kuilboer), hebben daar zo hun eigen idee over. Het (criminele) verleden van opa Giancarlo, die 25 jaar geleden naar Nederland is gevlucht, blijkt de familie nog steeds te achtervolgen en heeft zelfs consequenties voor de inmiddels oer-Hollandse (klein)kinderen Angelo (Gijs Blom) en Giulia (Eva Laurenssen).

Bedoeld en onbedoeld verzeilt de familie in een web van illegale praktijken. Wanneer zelfs Annie (Joke Bruijs), de moeder van Marloes, op een dag het restaurant binnenkomt met gestolen kleding, denkt Marloes dat ze echt de enige 'normale' is van de familie en lucht ze haar hart bij Franco's ex Leonie (Fockeline Ouwerkerk) - die er stiekem een bijzonder intieme band op nahoudt met haar zoon Angelo.

De problemen van Marloes en haar gezin blijken veel groter als op een dag oude bekenden van Giancarlo, die dachten dat hij dood was, plotseling op de stoep staan om een rekening te vereffenen. Dit heeft gevolgen voor de hele familie.

La Famiglia, vanaf donderdag 8 september om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1