KNVB Beker en Jupiler League naar Veronica

KNVB Beker en Jupiler League naar Veronica

Geschreven door Daniël Schalk

Na de UEFA Champions League verhuizen ook de KNVB Beker (samenvattingen en live de halve finales) en de Jupiler League (samenvattingen) van SBS6 naar Veronica. Veronica heeft aankomend seizoen met de drie voetbalcompetities een zeer rijk aanbod voor de voetballiefhebber.

SBS6 wil in het najaar nog meer Nederlandse tv-producties gaan uitzenden. “We zijn in de positie om bij SBS6 nog meer nieuwe Nederlandse reeksen te gaan uitzenden en dat is niet te combineren met de vaststaande voetbalavonden”, zegt Peter de Mönnink, CEO van SBS Broadcasting.

Veronica heeft wel genoeg plaats voor de drie voetbalcompetities. “Veronica heeft het profiel en de programmering om met de UEFA Champions League ook iets moois mee neer te zetten. De kijker gaat dus profiteren van een rijker aanbod van onze zendergroep”, vervolgt De Mönnink.

Bastiaan van Dalen, zendermanager Veronica, is blij met de verhuizing van de KNVB Beker en de Jupiler League. “Wij bieden de kijker nu voetbal van topamateurs en lokale profclubs tot en met de wereldsterren van Barcelona, Real Madrid en Bayern München. Volop actie op alle velden!”

De oefenwedstrijden van het Nederlands elftal blijven wel bij SBS6, omdat de duels van Oranje ‘voor het hele gezin’ zijn. De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal en de finale van de KNVB Beker zijn ook te zien bij SBS6 omdat deze al om 18:00 uur beginnen, de tijd dat Veronica pas op tv begint.

Bekijk de UEFA Champions Leaque terug op TVblik.nl