Jupiler League krijgt vast uitzendtijdstip op Veronica

Jupiler League krijgt vast uitzendtijdstip op Veronica

Geschreven door Daniël Schalk

De Jupiler League krijgt een vast uitzendtijdstip op Veronica. Vanaf het nieuwe tv-seizoen zijn de UEFA Champions League, de KNVB Beker en ook de Jupiler League te zien bij Veronica. SBS6 wil meer Nederlandse producties uitzenden en daarom verhuist het voetbal naar Veronica.

Op vrijdag 5 augustus begint de Jupiler League weer. Dezelfde avond zijn ook de samenvattingen voor het eerst te zien bij Veronica om 23:00 uur, het nieuwe en vaste tijdstip van de samenvattingen bij Veronica. Wytse van der Goot presenteert de samenvattingen van de Jupiler League.

Het voetbalprogramma op de vrijdagavond duurt circa een uur en volgt op de comedyseries of autoprogramma’s van Veronica. Naast de uitzending op vrijdag is er ook wekelijks een aflevering op maandag van circa een halfuur, die aansluit op de filmseries die op maandag worden uitgezonden.

Op SBS6 waren de samenvattingen op wisselende tijdstippen op de late avond te zien. “De vrijdagavond is dé avond van de Jupiler League. Een vast én vroeger tijdstip voor de samenvattingen bij Veronica sluit hier perfect op aan”, zegt Marc Boele, Algemeen Directeur Jupiler League.

“Fans die bij de wedstrijden zijn geweest kunnen bij thuiskomst direct de doelpunten van de overige wedstrijden zien. Daarnaast zijn we blij dat Wytse van der Goot het programma presenteert. Hij past als nieuw en fris presentatietalent perfect bij de Jupiler League”, vervolgt de algemeen directeur.

De samenvattingen zijn online te zien bij NUsport. “Het gebruik van geo-targetting bij NUsport is voor ons als competitie met een sterke regionale verankering ook bijna een must. Op deze manier kunnen we de fans de voetbalmomenten bieden waar ze het meest op zitten te wachten”, aldus Boele.

De Jupiler League is vanaf 5 augustus iedere maandag en vrijdag om 23:00 uur te zien op Veronica.