Veel kijkers voor nieuwsuitzendingen over Nice

Veel kijkers voor nieuwsuitzendingen over Nice

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De extra nieuwsuitzendingen over de aanslag in de Franse stad Nice trokken donderdag- op vrijdagnacht veel kijkers. Op de boulevard van Nice werd donderdag een aanslag gepleegd. Een vrachtwagen reed donderdagavond in op het publiek en vervolgens werd er geschoten.

Het nieuws kwam rond 23:15 uur naar buiten en de NOS kwam om 23:45 uur met een extra nieuwsuitzending. De live-uitzending, die tot 01:20 uur duurde, trok 448.000 kijkers. RTL4 trok rond 23:45 uur 585.000 kijkers met het late RTL Nieuws met nieuws van de aanslag in Frankrijk.

RTL4 kwam rond 00:15 uur nog met een korte update met het laatste nieuws over Nice, waarnaar 123.000 mensen keken. RTL Late Night bracht het nieuws donderdagavond, toen er nog niet veel bekend was, op televisie als eerste. Naar RTL Late Night keken donderdag 663.000 mensen.

Nog steeds is niet alles duidelijk over de aanslag van afgelopen nacht in Nice. Er wordt gesproken van zeker 84 doden. De chauffeer van de vrachtwagen, die met zeker 80 kilometer per uur het publiek in reed, is gisteren door de politie neergeschoten. De aanslag in de Franse stad Nice is nog niet opgeëist.

Bekijk het NOS Journaal op TVblik.nl/nos-journaal