SBS6 met reportagereeks over Frank Masmeijer

SBS6 met reportagereeks over Frank Masmeijer

Geschreven door Daniël Schalk

SBS6 komt dit najaar met de reportagereeks Frank en vrij! over oud-showmaster Frank Masmeijer. Twintig jaar geleden was Masmeijer de meest gevierde showmaster van de Nederlandse televisie, maar nu hangt hem een langdurige gevangenisstraf voor cocaïnesmokkel boven het hoofd.

In de reportagereeks Frank en vrij! volgt de familiezender Frank, van vader en echtgenoot tot zakenman en drugsverdachte. In elke aflevering stelt een onderzoeksjournalist de essentiële vragen aan betrokkenen, zodat een objectief beeld van de situatie kan worden weergegeven.

Naast de gesprekken met Frank zelf, is het tv-programma aanwezig in de rechtbank en komen zijn advocaten mr. Geert-Jan Knoops uit Nederland en mr. Carl Slabbaert uit België aan het woord. Vorig jaar had het SBS6-programma Shownieuws al een exclusief interview met de oud-showmaster.

Frank Masmeijer maakte in 1985 zijn tv-debuut als presentator bij de NCRV. Hij startte met het spelletjesprogramma de Helemaal alleen in je eentje show en presenteerde grote shows zoals de Holidayshow. In 1994 kwam er abrupt een eind aan de tv-carrière van Frank bij de NCRV.

Na een kort avontuur in Duitsland keert Masmeijer tv en Nederland de rug toe. Hij vestigt zich in België, waar zijn vrouw vandaan komt, gaat in zaken en schopt het tot horecatycoon. Dan raakt hij financieel in de problemen na ruzie met zijn zakenpartner en gaan zijn zaken allemaal failliet.

Begin oktober 2014 wordt Frank in de echtelijke woning in Antwerpen door acht agenten van zijn bed gelicht. Hij wordt afgevoerd en verdacht van de import van ruim 400 kilo cocaïne uit Columbia. Masmeijer verdwijnt voor acht maanden achter de tralies. Eind juni 2015 wordt Frank vrijgelaten.

Frank en vrij! is dit najaar te zien bij SBS6.